Egy kapcsolati tanácsadó szerint ezeket a dolgokat kell átbeszélni a házasság előtt

Az összes romantikus film ott ér véget, hogy kimondja a pár a boldogító igent. De sajnos a válások aránya egyre nagyobb mértéket ölt, pedig a házasság intézményével nincs baj. Mielőtt házasodnál érdemes viszont néhány dolgot átbeszélni a partnereddel…

Ha már szóba került a házasság köztetek, akkor gratulálunk! Ez egy szuper dolog, de jobb ha tudsz róla, hogy a válások aránya az Egyesült Államokban 40%-a a házasságoknak. Wendy Strgar párkapcsolati tanácsadó szerint a válások magas aránya azért ennyire rossz, mert sok pár nem ejti meg azt a bizonyos nagy beszélgetést a házasság előtt. Élünk a gyanuperrel, hogy ez itthon is így van…

Wendy szerint egy-két irányított kérdéssel kiküszöbölhető a későbbi összes probléma gyökere. Íme a kérdések, amiket nem árt átbeszélni mielőtt kimondod a boldogító igent:

Hogyan tervezitek a jövőtöket?

Ez a kérdés nyilvánvalónak tűnhet, de mégis kardinális. Sok pár régóta együtt van, de mégis másként képzeli el a jövőt, és érdemes ezt figyelembe venni, mert ha most nincs összhang köztetek, ez az idő múlásával még zavaróbb lesz. 

A párkapcsolati tanácsadó ragaszkodik ahhoz, hogy ne győzd meg magad arról, hogy idővel megváltoztathatod partnered gondolkodását, amikor a közös élet megteremtéséről van szó.  Lehet, hogy te gyereket akarsz, de ő nem. Ha ő a belvárosban akar élni, de te pedig inkább vidéken, akkor ez sok konfliktushoz vezethet. A legfontosabb ennél a beszélgetésnél az őszinteség, nem szabad semmit sem elhalgatni, mert a cukormázas felszín később kemény válóokhoz vezethet.

Mik a partnered értékei?

Az értékek szó sokféle dolgot jelent. Ez magában foglalja mindazt, hogy az egyes emberek miként élik meg az oktatást, milyen karriert terveznek, mit jelent számukra a család és a világ melyik része vonzza őket. Ha gondoskodsz arról, hogy megfelelő értékekkel rendelkező emberhez menj hozzá, akkor nem lesz gond.

Ezenkívül ezek a témák a kapcsolatod alapját is képezik, és ha nehezen tudtok megállapodni ezekben a kérdésekben, később valamilyen nagyon komoly konfliktusra is sor kerülhet, de legkésőbb a közös gyereketek nevelésénél. Az értékek fontosak.

Hogyan viszonyul a családjához?

A régi mondásban van némi igazság. „Ha feleségül veszel egy embert, akkor az egész családot is feleségül veszed”.  Nem feltétlenül kell szeretni a másik családját, de mivel a házasság után ketten lesztek egy család, és a feleséged/férjed családja kapcsolódni fog hozzád akaratlanul is, így érdemes jóban lenni velük. Szeretnéd, ha a párod szülei belevonódnának az életetekbe? Szeretnél távol élni a családodtól? Szeretnél szorosabb kapcsolatban maradni a testvéreiddel? És a párod hogyan viszonyul ehhez? Érdemes ezeket a kérdéseket megbeszélni időben.

Milyen a pénzügyi helyzetetek?

Ez talán a legnehezebb beszélgetés az összes közül, de ez határozottan ez élvezi a legnagyobb prioritást. A házasságkötés azt jelenti, hogy megosztod az életed egy másik emberrel, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a pénzügyeidet is meg kell osztanod a másik emberrel. A házasság előtti vagyonszerződéssel sincs baj, de erről a partneredet tájékoztatni kell. Beszéljetek a pénzügyekről, mert nagyon fontos része ez a házasságnak.

Mit remélsz a házasságtól?

Ez a kérdés viccesnek hangzik, és lehet hogy nem is tetted fel még magadnak sosem a kérdést, de érdemes róla beszélni. A párkapcsolati tanácsadó szerint “A házasságról szóló igazaság az, hogy mindenki, aki elkötelezi magát a másik iránt, az az idő múlásával lemond a függetlenségéről, a választás szabadságáról, és néhány másik kényelmi dologról. A kérdés tehát az, hogy te fel tudod adni ezeket azért, hogy behozz az életedbe néhány másik dolgot? Mert a házasság erről szól!

Akárhogyan is döntesz, ezeket a kérdéseket érdemes mérlegelni egy beszélgetés során. Légy őszinte és mond el egyenesen és érthetően a partnered számára a válaszokat. Sok múlthat azon, hogy miként látjátok a dolgokat, de mi nagyon reméljük, hogy hasonló válaszokat adtok majd ezekre a kérdésekre és hosszú boldog házasságotok lesz! Hajrá!

Ezt olvastad már?

No Comments