Az, hogy “dolgozol” a párkapcsolatodon, valójában azt jelenti, hogy magadat fejleszed…

Erőfeszítéseket tenni egy párkapcsolatban többet jelent a randevúk megtervezésénél. Többet jelent az együtt töltött pillanatoknál. Többet az üzeneteknél, amiket egymásnak küldözgettek.

Erőfeszítéseket tenni egy kapcsolatért azt jelenti, hogy először önmagadba fektetsz. Szánj időt önmagad fejlesztésére. Bizonyosodj meg róla, hogy rendben vagy.

Komoly kapcsolatba lépve nem szabad hirtelen mindent abbahagynod, ami téged emel és táplál. Nem szabad az összes idődet és figyelmedet rá szentelni, miközben magadról elfeledkezel. Nem kell feláldoznod a vágyaidat és az igényeidet.

Ha a megfelelő kapcsolatban vagy, akkor kell, hogy legyen elég energiád a párodra és önmagadra is. Soha nem hagyhatod abba az önmunkát és az önmagadba tett erőfeszítéseket. Megérdemled, hogy teljesnek érezd magadat akkor is, ha nincs veled.

Tudom, hogy szereted őt és mindent meg akarsz neki adni, de nem engedheted meg, hogy az életed körülötte forogjon. Nem felejtheted el a saját boldogságodat azért, mert túlságosan elfoglalt vagy azzal, hogy boldoggá tedd őt.

Nem szabad, hogy figyelmen kívül hagyd a saját igényeidet. Könnyebb fenntartani egy kapcsolatot, ha először önmagadat szeded rendbe és magadnak adsz energiát. Különben is, ha a megfelelő kapcsolatban vagy, akkor a párodnak az a legfontosabb, hogy ragyogj.

Nem akarja végignézni, ahogy belekerülsz egy negatív spirálba, ami leránt. Nem fog melletted maradni, ha azt látja, hogy nem érzed jól magadat, hogy nincs energiád. Nem akarja látni, hogy szenvedsz.

Az egészséges mentális állapot része az egészséges párkapcsolatnak. Magadon kell dolgoznod, magadra kell vigyáznod elsősorban. Csak akkor fogsz tudni erőfeszítéseket tenni a párkapcsolatért, ha előbb magadnak adod ezt meg.

Nem számít, mennyire vagy szerelmes és mennyit törődsz a pároddal, nem szabad elfeledkezned arról, hogy Te is megérdemled a gondoskodást és a szeretetet ÖNMAGADTÓL. Attól az embertől, aki visszanéz rád a tükörből.

Hiszen akkor marad erős a kapcsolatotok, ha mindketten erősek vagytok.

No Comments