10 dolog, ami megváltozik az életedben, ha pozitív a közösségi média falad

Ahogyan az egészséges táplálkozás erősebbé tesz, a pozitív tartalom fogyasztás jobbá teszi az életedet. Miért ne szűrhetnéd ki a negatív zajokat a netről és javíthatod ezáltal a mindennapi életedet? Íme egy motiváló lista, hogy mennyi mindent adhat hozzánk az internet, ha helyesen használjuk!

Boldogabbnak érzed magad

A társadalmi hírcsatornák elhagyása sokaknál rengeteg javulást eredményezett. A túlzottan sok hírrel bombázni elménket, és érzékeinket nem tesznek jót nekünk. Frusztrálnak és szorongónak érezzük magunkat tőle. Fogyassz kevesebb hírtartalmat, így megmarad az egészséges cinizmusod, és szarkazmusod, de mégis tisztábban fogsz gondolkodni, mert nem ér sok negatív inger.

Az önértékelésed gyorsan növekszik

A pozitív üzenetek hatására magabiztosabb leszel. Ha csak hiteles hozzászólásokat, felemelő mémeket, és jó dolgokat osztasz meg, akkor jobban fogod érezni magad, és az is, aki ezeket látja az interneten. A negatív internetes jelenlét több szorongást és alacsonyabb önértékelést okoz.

Megszabadítod magad a szükségtelen drámától

A negatívitás és a dráma kéz a kézben jár. Miután eltávolítottad a mérgező embereket a hírcsatornáidból, amiket figyelsz, nem fogsz belekerülni a drámába. Ha az elméd nem foglalkozik azzal, hogy megpróbálja összerakni a különböző hozzászólásokból szerzett rejtett jelentéseket, vagy más emberek problémáin való spekulálást, akkor ez az idő 100%-ban magadra fordítható és jó dolgokra.

Több pozitív embert vonzol be

Amikor végtelen optimizmussal veszed körül magad, akkor te is pozitívabbá válsz. Ennek eredményeként te is vidám embereket és olyan pozitív tapasztalatokat vonzol az életébe, amiket megérdemelsz. A pozitív emberek minden érzelmi vámpírt csak felidegesítenek, mert belőlük nem tudnak még több energiát elszívni. Julia Orloff az UCLA egyetem klinikai professzora szerint “Minél több pozitív energiát adunk magunkból, annál többet fogunk visszakapni.”

Növekszik a termelékenységed 

Amikor az élet jó dolgaira összpontosítasz, hajlamosabb leszel reménykedni, és így hajlandóbb vagy dolgozni a céljaid elérése érdekében. A kreativitásod és termelékenységi szinted ilyenkor felemelkedik, mert egészséges lelkiállapotban vagy.

Könnyebben lélegezhetsz

Miután megszabadítottad a szociális média csatornáidat a virtuális méregtől, hírcsatornáid jeges, kopár földje egyből szerető és támogató hely lesz. Így nyugodtabban pihenhetsz, hiszen ha a hírfolyamodat görgeted, akkor nem fogsz dühös üzeneteket látni. Ez tényleg felszabadító érzés!

Kevésbé ítélsz meg másokat

A legtöbb esetben a pesszimista emberek – ezek lehetnek barátok, családtagok, vagy akár újságírók – sok időt töltenek mások kritikájával és kritizálásával, mert ettől jobban érzik magukat. Amikor rendszeresen ezekkel találkoznak, ez előbb-utóbb beszivárog az agyukba, és arra készteti őket, hogy szörnyű dolgokat gondoljanak magukról, vagy másokról. A negatív dolgok kizárása után az ítélkezés is kevesebb lesz.

Javul az általános hangulatod

Hányszor érezted már magad rosszul mert a közösségi médiában néztél valami felzaklató dolgot? Lehet, hogy észre sem veszed, de a negatív hozzászólások is lehúzzák a te hangulatodat. Ha az általad fogyasztott tartalom hasznos, akkor ez kihat rád is, és egészségesebb leszel és a hangulatod is javul. Ralph Waldo Emerson mondta: “Minden dühös perc elvesztett hatvan másodpercnyi boldogság.”  

Többször leszel hálás

Anélkül, hogy a harag érzésével néznéd a hírcsatornáidat, helyette elkezded tudomásul venni az élet apró és értelmes dolgait, amiért hálás is tudsz lenni. A pozitív lelkesedés tudatosabbá tesz, és meglátod, hogy mennyire áldott életet élsz, és megtanulod megbecsülni a dolgokat, amik körül vesznek téged.

Kedvesebb leszel

Amikor a társadalmi hírcsatornáidat átalakítod, akkor az emberek lágyabb és kedvesebb aspektusainak tükrözését fogod látni, ettől pedig te is kedvesebb leszel. Ahelyett, hogy sérülnél az online találkozások miatt, inkább inspirációt érzel, jóakaratot, és vidámságot. A kedvesség inspirálja a közösséget, és ez segít neked is, hogy még önzetlenebb és empatikusabb legyél.

Ezt olvastad már?

No Comments