Köszönöm, hogy megmutattad nekem, hogy jobbat érdemlek…

Hajlamosak vagyunk másokba energiát fektetni, miközben magunkról megfeledkezünk. Holott mi is megérdemeljük a törődést.

Hajlamosak vagyunk túl sokat adni másoknak. Helyrehozni a dolgokat még akkor is, ha nem a mi feladatunk. Hajlamosak vagyunk minden energiát a másikba fektetni. Arra is, hogy mindent megtegyünk az ő boldogságáért.

Még akkor is, ha a saját boldogságunk kerül veszélybe…

Talán te is találkoztál már valakivel, aki azonnal megdobogtatta a szívedet. Akivel tagadhatatlanul működött a kémia. Aki tökéletes volt számodra, noha a jót mélyen elrejtette magában.

Azonnal megnyíltatok egymásnak.

Feltárta előtedd a belső démonait, és cserébe úgy döntöttél, együtt harcoltok tovább. Mindig ott voltál, amikor szükség volt rád. Számtalanszor tartottad a válladat és mondtad el, hogy idővel minden rendben lesz.

Ennek ellenére több alkalommal is megbántott téged. Egyik nap ellökött magától, másik nap visszahúzott. Ennek ellenére is mellette maradtál. Annyira törődtél vele, hogy eljött az a pont, amikor a boldogságát magad elé helyezted.

Közben reménykedtél, hogy idővel minden megváltozik. Hogy minden más lesz. Aztán újra megbántott és végül eleged lett. Mindent megadtál neki, de hogy mit kezd vele, az már nem rajtad múlik, hanem rajta. A csillagokat is lehoztad érte, ő mégis megbántott – újra és újra.

Először dühös voltál emiatt, de mostanra eljutottál arra a szintre, hogy köszönetet mondj neki azokért a leckékért, amiket tanított neked.

Bár folyton ellökött, majd visszahúzott magához, ezért is jár a köszönet. Ezzel ugyanis megtanította neked: igenis megérdemelsz egy olyan kapcsolatot, ahol a másik fél biztos abban, hogy téged akar.

Megtanította neked, hogy ne próbálj mindent megjavítani. Van az a pont, amikor a dolgok annyira tönkremennek, hogy nem érdemes javítgatni őket. Nincs más lehetőség, mint abbahagyni a próbálkozást.

Mégis hálás vagy és köszönetet mondasz, mert ha nem találkozol vele, akkor sosem jössz rá, hogy veled minden rendben van, úgy vagy jó, ahogy vagy, és ennél mindenképp jobbat érdemelsz. Sokkal jobbat.

Olvasd el ezt is:

No Comments