Kérlek sétálj el, ha már semmi sincs rendben…

Semmi sem jó. Nem vagy boldog. Egy részed még mindig szereti, de azt érzed, hogy minden reménytelen. Tudod, hogy tovább kellene lépned, de nagyon nehéz…

Először állj meg! Ne fuss többé utána. Hagyd abba a kezdeményezést. Ne próbálkozz! Ne adj többet magadból! Állj meg és kérdezd meg magadtól: tényleg ilyen nehéznek kell lennie? Tényleg rendben van ez így? Tényleg be kell érned ennyivel?

Hagyd abba a kifogások gyártását! Ne akarj bármit is megértetni, ne legyél tovább vak! Nyisd ki végre a szemedet, és lásd meg az összes figyelmen kívül hagyott hazugságot és hiányosságot. Lásd meg az erőfeszítések hiányát, a beszólásokat, a pillanatokat, amikor nem számíthattál rá.

Rá fogsz jönni, hogy az első naptól kezdve baj van, csak nem akartad beismerni. Hinni akartál abban, hogy idővel más lesz. Hogy ezúttal jó döntést hozol. De sajnos nem így lett. Most pedig tudod, hogy menned kellene, mégis képtelen vagy megtenni.

Pedig muszáj.

Kényszerítened kell magadat, ha máshogy nem megy. Hiszen ez a kapcsolat halálra van ítélve, te is érzed. Töröld az összes üzenetet, a képeket, felejtsd el az ígéreteket és azt, hogyan érezted magadat vele. Felejtsd el, ki voltál mellette.

Most pedig emlékezz vissza…

Emlékezz, milyen ember voltál, amikor belépett az életedbe. Hogy rendben voltál. Hogy képes voltál továbblépni a korábbi kapcsolataid után is, mert tudtad, hogy számtalan lehetőség vár még rád. Emlékszel, hogy sokkal nagyobb dolgokkal foglalkoztál, mint például a terveid és a céljaid? Ezt most is megteheted.

Elmehetsz kirándulni vagy nyaralni a barátaiddal. Szakíthatsz magadra időt. Újratervezheted a vágyaidat. Többet látogathatsz el a családodhoz. Az emberek szeretnek téged. A sors is kegyes hozzád – még akkor is, ha most nem így érzed.

Csak bízd magadat rá!

Bízz abban, hogy idővel jönni fog egy jobb. Valaki, akivel megírhatod a saját happy endedet. Valaki, aki vigyázni akar majd a szívedre. Valaki, aki megtesz mindent azért, hogy boldognak láthasson. Ehhez azonban az kell, hogy most elsétálj. Kérlek, tedd meg ezt önmagadért…

Olvasd el ezt is:

No Comments