Ha a tisztelet megszűnik, a szerelem lassan elhalványul

Abban a pillanatban, amikor elveszted a belé vetett hitet és bizalmat, minden megváltozik. Akkor már tudod, hogy semmi sem lesz olyan, mint egykor volt. Sem te, sem ő, sem a kapcsolatotok.

Abban a pillanatban csak állsz és nézed őt. Azt gondoltad, hogy jól ismered, imádtad, szeretted és megbíztál benne. És ahogy nézed az arcát, figyeled a vonásait, rájössz, hogy olyan emberré vált, akivé azt ígérte, hogy sosem fog.

Ironikus, hogy amikor elmondtad neki a félelmeidet, biztos voltál abban, hogy ő sosem fogja életre kelteni őket. Már csak nevetsz a dolgon. Mert biztos voltál abban, hogy nem így alakul a sorsotok. Hogy vele nem lesz ilyen probléma. Biztos voltál abban, hogy ő messze van azoktól az emberektől, akik a múltban bántottak téged.

Amikor elveszted a belé vetett hitet és bizalmat, elkezded magadat hibáztatni. Láttad ugyanazokat a régi mintákat, amelyek egykor fájdalmat okoztak és figyelmen kívül hagytad őket. Láttad következetlenséget, a kifogásokat és a vészjeleket, de akkor úgy döntöttél, elfordítod a fejedet.

Láttad, hogy valami közelít feléd, de remélted, hogy tévedsz. Egy részed abban bízott, hogy csak a félelmek másznak bele a fejedbe, csak a kétségeid árnyai lengnek körül.

Ugyanakkor ez a részed azt is tudta, hogy ezek azok a jelek, amelyeket már máskor is láttál közeledni és megpróbáltad elkerülni. Tudta, hogy ez a személy nem az, akinek mutatja magát, hogy maszkot visel, és a szíved mélyén azt is sejtetted, mi van mögötte.

Amikor elveszted a belé vetett hitet és bizalmat, már semmi sem lesz olyan, mint régen volt. Már nem tudsz vele maradni. Nem tudsz ugyanazzal a csodálattal ránézni. Nem fogod tudni újra kinyitni a szívedet.

Ez az a pillanat, amikor rájössz, hogy még ha szeret is téged, már nem félsz elsétálni. Mert nem lehetsz többé olyan emberrel, akit nem tisztelsz és akiben nem bízol. Nem lehetsz többé olyan emberrel, aki átvert.

Ekkor jössz rá, hogy a tisztelet sokkal fontosabb, mint a szeretet. Ha a tisztelet megszűnik, a szerelem lassan elhalványul, a szenvedély elpárolog, a láng kialszik. Abban a pillanatban, amikor elillan a tisztelet, tudod, hogy sosem kapod vissza. Mert az a pillanat megváltoztatja a látásmódodat, és megváltoztat téged is.

Már nem az a személy vagy, aki bármit képes elviselni csak azért, mert szereted őt.

Többé már nem.

Olvasd el ezt is:

No Comments