Talán ott hibázunk, hogy tökéletes, meseszerű szerelmet keresünk…

Te is reménytelenül romantikus vagy? Még mindig élénken élnek a fejedben gyermekkorod kedvenc meséi a hercegnőkről és hercegekről?

Talán ez az oka annak, hogy olyan nehezen találsz párt magadnak.

Emlékszel még? A Disney-mesékben a hercegnő találkozik a herceggel, azonnal ott a szikra, jön a tűzijáték, és kezdetét veszi egy epikus szerelmi történet. Ám a valóság ennél távolabb már nem is állhatna a meséktől.

Túl nagy nyomást gyakorolunk saját magunkra és az életünkre. Néha abban reménykedünk, hogy kedvenc filmjeink és meséink ikonikus jelenetei egyszer csak valóra válnak – a munkában, a családban és a szerelemben is.

Te sem vagy hajlandó ennél kevesebbel beérni? Azt gondolod, hogy megérdemelsz mindent, amire vágysz? Ebben nem kételkedek, a realitásban azonban igen. Tehát, ha randizni mész, ne a tűzijátékot és a szőke herceget várd, különben leírod a fickót fejben, amint megjelenik.

Ez ismerős, igaz?

Nincsenek pillangók, sem üvegcipellő és heló! A hintó hol marad? Aztán arra eszmélsz, hogy csalódtál. Mert nem olyan, ahogy vártad. De ez nem azt jelenti, hogy nem is lehet jó! Csak erről elfeledkezel.

Fel kell tenned magadnak a kérdést: tényleg a tűzijáték és a gyomorban röpködő pillangók az alapja egy jó kapcsolatnak? Tényleg le kell írnod egy remek férfit csak azért, mert a randevú nem úgy sikerült, ahogy a filmekben vagy a fejedben?

Gondold végig! Tízből kilenc alkalommal a te randevúid is így végződnek? „Kedves volt, sokat beszélgettünk, természetes és jófej a fickó, de én nem éreztem azt a szikrát.” Csakhogy a tűz, amely másodszorra lobban lángra, sokkal tovább ég…

Ám a mesékben erről szó sincs!

Ott két ember találkozik, aztán együtt lovagolnak el a naplementében. De mi történik a varázslatos kezdet után? A hercegnő és a herceg együtt élik le az életüket vagy széthullik a kapcsolatuk, amint arcon csapja őket az élet valósága?

Nézzünk szembe a tényekkel, az élet nem mindig napfény és szivárvány, sokszor meglehetősen kemény. És mindenki, aki kapcsolatban van, igazolhatja, hogy a mézes hetek nem tartanak örökké. Mi történik akkor, amikor a láng elkezd pislákolni? Hogyan lehet életben tartani a tüzet? Mi a tartós kapcsolat alapja?

Biztosan nem a pillangók és tűzijáték…

Persze egy részünk sosem fogja feladni a fejünkben élő varázslatos szerelmi történetet. A lelkünkben élő kislány egyszerűen nem akarja elfeledni ezt a reménytelenül romantikus vágyképet, amelyet a gyermekkorunk meséi keltettek életre. És talán ez nem is akkora baj. Reménykedhetünk a filmes csókokban és a mesébe illő találkozásokban.

Ugyanakkor érdemes meglátnunk, nem mindig az első alkalommal lobban lángra az a bizonyos tűz. A szikra néha abból fakad, hogy mélyen megismered a másikat, az igaz, valódi személyét. Lehet, hogy a közös tulajdonságaitok miatt szeretsz bele. Netán azért, mert tisztel és a legjobbat hozza ki belőled. Vagy azért, mert te vagy neki a legfontosabb.

Mindezt azonban csak akkor tudhatod meg, ha megismered!

Szerencsére abban a korban élünk, ahol rengeteg lehetőség áll előttünk. Ha azt érzed, hogy egy férfi nem az igazi, nem kell azonnal összeházasodnotok, de szánj időt arra, hogy megismerd. Aztán ha még mindig úgy érzed, hogy nem passzoltok, rendben van.

De ne várj a tündérmesékre…

Létezik a boldogan éltek, míg meg nem haltak, de nem egy herceg oldalán fogsz ellovagolni a naplementébe.

Olvasd el ezt is:

No Comments