Ünnepeld a szülinapos Bruce Willist a 10 *szerintünk* legjobb filmjével

65. születésnapját ünnepeli az akciófilmek királya, azaz Bruce Willis, aki a 80′-as években futott be igazán a Die Hard című filmmel. De ezenkívül is van egy csomó szuper alkotás, amiben láthattad már. Most egy csokorra valót hoztunk ezekből.

Red

Bruce újabb filmjei közül az egyik legjobb a Red, amiben a színész Frank Mosest alakítja, aki a CIA fekete múltú ex-ügynöke. Frank visszavonultan éli a nyugdíjas éveit, ám egykori munkahelye ráküld egy hi-tech bérgyilkost, hogy elhallgattassa a férfit. Frank összerántja a régi csapatát (Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich), hogy pontot tegyenek az ügy végére. Ha néznél egy szórakoztató akció-vígjátékot egy parádés szereposztással, akkor nézd meg a Redet!

Az ötödik elem

A leglátványosabb és legkülönlegesebb film ez a listán Bruce Willistől. Az ötödik elem egy akciófilm Luc Besson rendezésében, aminek a látványvilágát Jean Giraud és Jean-Claude Mézières tervezte meg. A történetről csak annyit mesélünk, hogy a távoli jövőben játszódik, ahol a világnak szüksége van az 5. elemre, mert a Gonosz az emberiségre támad. Egy nem mindennapi hős Korben Dallas (Bruce Willis) próbálja megmenteni a világot, de közben egy lányt is segítenie kell, aki csak úgy az ölébe pottyan.

Hatodik érzék

A Hatodik érzék egy 1999-es amerikai pszicho-thriller film, melyet M. Night Shyamalan írt és rendezett. A 6 Oscar-díjra és két Golden Globe-díjra jelölt thriller egy csapásra híressé tette a rendezőt, és felvitte Bruce Willis ázsióját is, nem beszélve Haley Joel Osment gyerekszínészről. A titokzatos aurájú filmben Bruce Willis egy gyerekpszichiátert alakít, aki megpróbál segíteni kis páciensének, aki halottakat lát maga körül.

Armageddon

Ha katasztrófa film, akkor ez a kötelező a listán. Ha szeretsz azon borzongani, hogy milyen érzés lehet, hogy a Föld felé tart egy aszteroida, amit nem tudnak megállítani, akkor nézd meg ezt a filmet! Egyébként az egyik legtökéletesebb katasztrófa film, kár is róla sokat mesélni. Van benne szerelem, önfeláldozás, feszültség, világ összefogás, és persze családi drámák, és a híres Aerosmith dal, amit nem lehet elégszer meghallgatni a film után.


Az utolsó cserkész

A valaha legtöbb F betűs káromkodást tartalmazó film (ha eredeti nyelven láttad már, akkor tudod!) tette igazán ismertté Bruce Willist (meg előtte a Simlis és szende sorozat!). Az 1991-es akciófilmben Willis egy volt titkosügynököt alakít, aki most magándetektívként ténykedik, és egy profi, de már visszavonult futballjátékossal próbálják megakadályozni egy korrupt szenátor meggyilkolását.

12 majom

Nem a legismertebb filmje Bruce Willisnek, de az egyik legkülönlegesebb. Egyébként már csak Brad Pitt miatt is érdemes megnézni, ami egy pusztító járványról szól és az időutazásról. A XXIII. században a járvány túlélői az időutazásba menekülnek az újabb fertőzés ellen. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudjon mindent az egykori fertőzésről. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Cole-nak ki kell jutni, hogy rájöjjön a 12 majom hadseregének rejtélyére, és meg kell mentenie a világot.

A sebezhetetlen

A Hatodik érzék után újabb filmben dolgozott együtt M. N. Shyalamannal Bruce. A 2000-es évek egyik leghíresebb misztikus szuperhősös filmjében Willis David Dunn biztonsági őrt alakítja, aki az egyetlen túlélője egy szörnyű vonatbalesetnek. Csodával határos módon egy karcolás nélkül megúszta a tragédiát. Ellentétben vele megismerhetjük a Samuel L. Jackson által alakított Elijah-t, aki olyan betegségben szenved, ami miatt folyamatosan eltörnek a csontjai. A férfi megpróbál közel kerülni Davidhez, hogy kihasználja képességét. A filmnek 10 évvel később elkészült a folytatása, ami az Üveg címet kapta. Érdemes megnézni mindkettőt!

Die Hard széria (mi az első három filmet ajánljuk)

John McClane megformálása Bruce Willis leghíresebb szerepe, úgyhogy ezzel zárnánk a sort. Bár a Die Hard széria 5 részből áll, de az első három rész a legjobb, úgyhogy ezeket érdemes újra végignézni, ha teheted. A New Yorki rendőrt alakító folyton dohányzó és káromkodó John McClane-t nem lehet nem szeretni. John próbál a háttérben maradni, a baj mindig megtalálja a filmek során… Szerencsére McClane mindig felveszi a harcot a gonosz terroristák ellen, és addig küzd, amíg bírja szusszal, ráadásul közben még mindezt olyan szarkasztikus humorral teszi, hogy nem lehet nem szeretni a fazont.

Neked melyik a kedvenc filmed tőle?

Ezt olvastad már?

No Comments