A boldogság ott kezdődik, hogy tudod mire vágysz igazán…

Amikor nem sikerül megszerezni azt, amit akarunk, elkezdjük játszani a „ki a hibás” játékot. A gyermekkorunkat, a szüleinket, a politikai és vallási rendszereket vádoljuk, ahelyett, hogy magunkba néznénk.

Engedj meg egy kérdést: hajlandó vagy változtatni a jelenlegi helyzeteden, hogy olyan életet élhess, amilyet szeretnél?

Hajlandó vagy elengedni az egészségtelen kapcsolatokat? És az egészségtelen táplálkozást? Mit gondolsz arról a rengeteg panaszról, ami kijön a szádon? A sok siránkozásról, hogy mennyire boldogtalan vagy?

Hajlandó vagy elengedni a fáradtságot, a motiválatlanságot és az elveszettség érzését? Na és a szorongást és az elégedetlenséget? Hajlandó vagy befejezni az önszabotázst és dolgozni önmagad szeretetén?

Mert ha nem a válasz, és úgy éled tovább a mindennapjaidat, ahogy eddig, akkor az életed üres és semmilyen lesz. Csak akkor fogsz tudni változtatni, ha erőfeszítéseket teszel. És ha befejezed a felelősség áthárítását a környezetedre, a családodra és mindenki másra.

Ám az is lehet, hogy megbarátkoztál a jelenlegi helyzeteddel, és nem akarod, hogy bármi is megváltozzon. Tudatosan tagadod meg magadtól azt a szeretetet, amit megérdemelnél. Ez is rendben van, feltéve, ha őszinte vagy önmagaddal a döntéseidet illetően.

Ugyanakkor a boldogtalanság, az üresség és az elégedetlenség érzése gyakran elég nagy katalizátor a cselekvésre. Arra, hogy megnyisd a szívedet a szeretet felé. Az első lépés, hogy szembesíted magadat: ellenállsz az önszeretetnek.

Ez nem könnyű.

A változás sosem az.

A növekedés bátorságot igényel. Ahogy az is, hogy megmutasd a sebezhető oldaladat. Bátorság kell ahhoz, hogy szembenézz önmagaddal, a hibáiddal és azzal, hogyan élted eddig az életedet. Bátorságot igényel minden egyes nap. A bizalom. A remény.

Bátornak kell lenned, hogy folytasd akkor is, amikor semmi erőd nincsen. Amikor egyedül vagy és kilátástalannak érzed a helyzetedet. Bátorság kell az önszeretethez. Ahhoz, hogy akkor is becsüld és tiszteld magadat, amikor tudod, hogy hibáztál.

Az önszeretet lángra lobbantása egy folyamat eredménye. Ám ezt a lángot is életben kell tartani. Egyszerre csak egy lépésre koncentrálj! Minden egyes lépés meg fogja mutatni neked a helyes irányt.

A folyamat része, hogy megengedd magadnak a kiszolgáltatottságot, az elhagyatottság és a megrekedés érzését. De a legfontosabb, hogy az önszeretet arra fog sarkallni, hogy higgy magadban és hagyd abba az önpusztító viselkedést.

Azzal, hogy önmagadat választod, meg fogod látni, mit akarsz valójában és mi a jó számodra. Képes leszel megkülönböztetni a fantáziálást az igazi vágyaktól, mert őszintén fogsz magadra nézni. Így biztosan nem telnek el hónapok és évek úgy, hogy egy olyan álmot kergetsz, ami nem is a tiéd. Az eredmények meg nem jönnek… De hát hogyan is jöhetnének, amikor nem a saját utadat járod?

Az önszeretet meg fogja mutatni neked a helyes irányt. Az önszeretet teljessé tesz.

Az önszeretet azt jelenti, hogy tudod ki vagy, és tudod mi a jó neked.

Minél előbb indulsz ez az úton, annál előbb érsz oda…

Olvasd el ezt is:

No Comments