Néha a legjobb válasz, ha egyáltalán nincs válasz…

Ha ezt elhiszed, és gyakorlod a hétköznapokban megérzed majd milyen erős vagy. Mert meg tudod tartani a belső békédet. Mert rájössz majd, hogy a te igazságodat nem kell bizonygatnod. Ez pedig egy új élethez vezet majd.

Nincs olyan lélek a földön, aki megérdemelné, hogy hatalma legyen fölötted. Szabad elsétálnod. Szabad úgy érezned, hogy nem akarsz magyarázkodni. Nulla, azaz nulla magyarázattal tartozol annak, aki bánt. Különösen a mérgező embereknek. Amikor kiszállsz az úgynevezett mérgező körből, ha már nem táplálod energiával a másikat, akkor vége lesz. Akkor tovább fogsz tudni lépni az életeddel.

El fog jönni a pont, amikor megérted, nem kell, hogy a tiéd legyen az utolsó szó. Van ennél erősebb lezárás is. Amikor rájössz, hogy az életedben néhány dolog nem érdemli meg az energiádat. És teljesen rendben van, ha egy körön, egy történeten kívül szeretnél maradni.

Az energiádat más dolgokba is rakhatod. Nem kell mindenkinek megértenie és elfogadnia a te oldaladat egy történetben. Rá fogsz jönni, hogy az értékedet nem az határozza meg, hogy mások mit gondolnak rólad, vagy mások elfogadják-e, hogy milyen vagy. Ha már nem mész bele a játékba AKKOR fogod elérni azt az állapotot, hogy tökéletesen tisztában vagy azzal, hogy ki vagy és mire van szükséged. Akkor fogod magad igazán szeretni. Magad miatt teszel majd meg dolgokat, és nem azért, hogy másoknak imponálj.

Néha a legjobb válasz az, hogy nem válaszolsz. Tovább lépsz, elsétálsz. Választhatod ezt is. Választhatod azt, hogy nem mész bele, nem vitázol. Kívül maradsz a körön. Ettől nem leszel kevesebb.

Választhatod, hogy másra fordítod az energiádat. Mert végeztél, mert nem reagálsz. Ez is egy választás. Méghozzá nem is rossz…

Ez is érdekelhet:

No Comments