9 ok, hogy ne másoktól várd az engedélyt, hogy megtedd, amit szeretnél

Amikor másoktól vársz jóváhagyást, akkor tulajdonképpen beiktatsz egy teljesen felesleges lépést a döntéshozatalodba. Olyan emberektől kéred az életed vizsgálatát, akik nem is kompetensek, hiszen az egyedüli kompetens ember TE magad vagy.


Vagyis alapjaiban véve átadod a hatalmat az életed felett másoknak. De miért kell, hogy mások határozzák meg a terveidet és az életedet?

Mert te vagy az egyetlen, aki irányítod az életedet.

Amikor legközelebb újra érzed a sürgető érzést, hogy engedélyt kérj másoktól, ha valamit szeretnél véghezvinni, emlékeztesd magadat arra, hogy te vagy a főnök. Minden információ ott van benned, elég csak a saját szívedtől útmutatást kérned. Lehet, hogy akitől jóváhagyásra vársz, még a saját életét illetően is kételkedik. Valójában minden erő ott van benned, amire szükséged van, hogy felelősséget vállalj a döntéseidért. Bízz magadban és az Univerzum vezet majd a helyes úton.

Mert te vagy a felelős a saját boldogságodért.

Az emberek hozzá tudnak tenni a boldogságodhoz, de nem függhetsz az ő döntéseiktől. Ha másokban keresed a boldogságodat, az állandó csalódottsághoz vezethet, mivel kizárt, hogy mindig mindenki egyetértsen a terveiddel és a gondolataiddal. Lehet, hogy nem is értik igazán, hogy mit szeretnél és nem is hisznek abban, amiben te. Nézz úgy magadra, mint egy reménysugárra és ne engedd, hogy rajtad kívül álló dolgok és emberek irányítsák az életedet.

Mert mások jóváhagyására várni igen időigényes dolog.

Gondolj bele, mennyi más dolgot tudsz csinálni ahelyett, hogy másokkal vitatkozol és próbálod őket meggyőzni, hogy a te szemeden keresztül lássák a világot! És ha őszinték akarunk lenni, vannak emberek, akik soha, de soha nem fogják úgy látni a dolgokat, mint te. Az ő jóváhagyásukra várni egy teljesen felesleges lépés. Ahelyett, hogy mások támogatására vársz, támogasd inkább te saját magadat! Az idő az egyik legértékesebb dolog, mások meggyőzése helyet, használd ki arra, ami a szívedet boldoggá teszi.

Mert szabadság akkor van, ha kizárólag magadtól függsz.

Képzeld el, hogy milyen érzés lenne, ha az életedben minden döntést úgy hoznál meg, hogy csak magadra hallgatsz! Hiszed vagy sem képes vagy rá. Legközelebb, amikor egy nagy dobásra készülsz és érzed a késztetést, hogy kikérd valamelyik családtagod vagy barátod véleményét, először próbáld meg működésbe hozni a dolgokat. Ne érezd úgy, hogy mindenkit tájékoztatnod kell, így legalább megkíméled magad egy jó adag fejfájástól. A TE életedet TE alakítod… csak hinned kell magadban.

Mert nem tudsz mindenkinek a kedvére tenni, ezért ne is próbálkozz.

Biztos lehetsz benne, hogy nem fog mindenki egyetérteni veled. Az is lehet, hogy rajtad kívül senkinek nem tetszik az ötleted… és ez teljesen rendben is van. De nem lehet, hogy mindig mások elégedettsége legyen fontos, mert te vagy az életed legfontosabb része! Minden belőled indul ki: a kapcsolataid minősége, a munka, amit végzel, a gondolataid… Ha minden döntésednél másokat tartasz szem előtt, soha nem találod meg a boldogságot. Szóval csináld, ami boldoggá tesz. A többiek meg választhatnak: bátorítanak vagy sírnak a sikereden.

Mert jobban meg kell ismerni magadat.

Egyik kapcsolatod sem olyan fontos, mint a saját magaddal való jó kapcsolatod. Jobban meg tudod érteni magadat és azt, hogy mit szeretnél az élettől, ha a belső énedhez fordulsz útmutatásért és némi bölcsességért. Szánj időt magadra, arra, hogy meghalld a belső hangodat és egyúttal, próbáld kizárni a többiek hangját. Ha leszámolsz azzal, hogy mások jóváhagyására várj, lehetőséget adsz magadnak arra is, hogy megtanulj bízni az ösztöneidben.

Mert rengeteg értékes energiát pazarolsz el.

Az Univerzumban minden energiából áll, beleértve Téged is. Ha az energiádat a leghatékonyabban szeretnéd használni, akkor egyszerűen szedd ki a szükségtelen és felesleges tevékenységeket és mozzanatokat. Ha életben akarod tartani a tüzet, amely valóban képes megváltoztatni az életedet, akkor fogd magad és számolj le azzal, hogy mások jóváhagyására vársz.

Mert megakadályozza, hogy a szívedre hallgass.

Tegyük fel, hogy ott akarod hagyni a munkádat, mert szeretnéd körbeutazni a Földet. Mi az első gondolat, ami eszedbe jut? Valószínűleg az, hogy mit szólnak hozzá mások. Ha így van, akkor csak úgy tudthatod meg, hogy milyen, ha megpróbálod. Különben egész életedben bánni fogod, hogy nem tetted meg. Ne hagyd, hogy mások megöljék az álmaidat. Bízz magadban és higgy benne, hogy a belső hangod úgyis a jó úton vezet.

Mert így kedvezel a félelemnek.

Amikor mások jóváhagyását kéred, akkor elkezdesz arra törekedni, hogy megfelelj a várakozásuknak és annak, amit mondanak neked. Elkezdesz azon gondolkozni, hogy mi lesz, ha nem értenek egyet veled, és te dühös és csalódott leszel a válaszuk miatt. A félelem visszatart, a szeretet viszont felszabadít. Ha igazán szereted magadat és biztonságban érzed magad, akkor nem kell kétszer mondani, hogy felejtsd végre el, hogy mások elfogadásától függj. Tudjuk, hogy ez nem könnyű, mert sajnos az évszázadok során sok mindentől megtanultunk félni: más emberektől, a véleményüktől, attól, hogy új dolgokat próbáljunk ki, hogy meghallgassunk új ötleteket és még sorolhatnánk.

De a félelem csak egy illúzió. Add meg magadnak, amit érdemelsz, ami nem más, mint a feltétel nélküli szeretet. Meglátod, hogy határtalan energiákat szabadít fel benned…

Ez is érdekelhet:

No Comments