Hiánypótló lista: itt vannak a koronavírus ideje alatt is ellátást biztosító fogászatok

Mert vannak helyzetek, amikor a fogászat nem várhat…

Annyira Murphy, hogy amikor tombol a világjárvány, akkor lobban be a bölcsességfogunk, akkor esik ki a tömés a fogunkból okozva kínzó fogfájást. Ha te is sürgősségi ellátásra szorulsz fogászatilag, de nem tudod, hogy hová fordulj, akkor ez a lista jól fog jönni!

Tömegével döntöttek rendelésük szüneteltetése mellett a fogászatok a betegellátást korlátozó miniszteri rendelet megjelenését követően. Bár a rendelők tájékoztatták pácienseiket és elhalasztották a nem sürgős kezeléseket, sokan éppen akkor szembesülnek a bezárt rendelővel, amikor sürgős segítségre lenne szükségük.

Márpedig kínzó fogfájásnál, vagy még nagyobb bajban, gyors segítségre van szükség. Ezen segít az a hiánypótló lista, mely összegyűjti a koronavírus-vészhelyzet alatt sürgősségi ellátást nyújtó budapesti és pest megyei fogászati rendelőket.

Az volt a célunk, hogy megkönnyítsük a betegek tájékozódását és segítsük az ellátás biztonságának megőrzését


mondta Aranyi Rita, a listát készítő és gondozó MindentMent fogászati rendelő igazgatója.

Jelenleg 148 sürgősségi fogászati ellátást nyújtó rendelő szerepel a listán, ebből 103 budapesti, 45 pest megyei fogászat. A rendelők települési, illetve Budapesten kerületek szerinti sorrendben szerepelnek. A listán megtalálhatjuk a rendelők elérhetőségeit, valamint hogy magán- vagy állami finanszírozású az ellátás. A lista folyamatosan frissül.

Életbevágóan fontos tudni, hogy a koronavírus miatt csak sürgősségi ellátást nyújthatnak a rendelők, szigorú biztonsági szabályok mellett. Ezért minden esetben telefonon vagy e-mailen tájékozódjunk, mielőtt elindulunk – figyelmeztet Aranyi Rita, a MindentMent fogászati rendelő igazgatója.

A listát itt találod meg:

https://www.mindentment.hu/koronavirus-fogaszati-info

Ezt olvastad már?

No Comments