9 színész, aki egy rossz filmmel tönkretette a karrierjét

A hírnév felé vezető út a legtöbb sztár számára meglehetősen nehéz. Annak érdekében, hogy a híres rendezők meghívják őket a filmjeikbe, a színészeknek először egy-egy kevéssé ismert rendezővel kell együtt dolgozniuk, és ilyenkor sokszor előfordul egy-egy bukás. Most olyan színészeket mutatunk, akik belebuktak a rossz filmválasztásba.

Demi Moore – G.I. Jane

A Ghost című filmet 1990-ben adták ki, és nemcsak híressé tette Demit, hanem pár filmes díjat is besöpört a szereppel és számos más filmszerep útját nyitotta meg a színésznő előtt. Az 1996- ban megjelent a Sztriptíz c. film viszont mellényúlás volt, a közönség és a kritikusok nem méltatták, Demi el is nyerte az Arany Málna díjat az alkotással. Ám nem ez volt a legnagyobb bukása Bruce Willis ex-feleségének, hanem a G.I. Jane szerepe, amiért elnyerte a legrosszabb színésznőért járó “díjat”. Sajnos Demi nagyon hitt a filmben, és nem értette, hogy az emberek miért nem látják meg benne az erős katona nőt. Te láttad a filmet?

Lindsay Lohan – Tudom, ki ölt meg

A ’90-es évek végén és a 2000-es évek elején Lindsay Lohan volt Hollywood egyik legkeresettebb fiatal színésznője, aki előtt nagyszerű jövő állt. Viszont Lindsay nem döntött jól. Egy 2007-ben megjelent egy alacsony költségvetésű horror filmre mondott igent. Lohan-t ekkor már számos függőséggel kezelték (alkohol, drog) és gyakran elkésett a forgatásról, vagy nem jelent meg a film előzetes népszerűsítése során, így a leendő rendezők kedvét is elvette.

A Tudom, ki ölt meg című film teljes csalódást okozott a rajongóknak, a kirtikusnak, de még magának a főszereplőnek is. Lindsay egy Twitter bejegyzésben elmesélte valakinek, aki kétszer látta a filmet, hogy ez pont kétszer több, mint amennyit ez a film ér. Hát ha már ő is így nyilatkozik a saját szerepéről, akkor az sok jót nem jelent…

Elizabeth Berkley – Showgirls

Elizabeth Berkley egy amerikában népszerű sitcomból lépett nagyot a Showgirls című erotikus film főszerepe kedvéért. Az 1995-ös filmet rögtön a bemutató után lehúzták a kritikusok, és jó pár Arany Málna – díjat is elnyertek az alkotók. A szende Elizabeth karrierjére is hatással volt a film, így a későbbi lefixált szerepeket mind lemondták a számára, és még az ügynöke sem volt hajlandó a lánnyal együtt dolgozni a Showgirls után.

© Showgirls / MGM  

Geena Davis – A kincses sziget kalózai

1991-ben Geena Davis a Thelma és Louise című filmért több díjat is elnyert, de 4 évvel később bevállalt egy kalózos akciófilmet, ezután a karrierje pedig gyors lejtmenetbe kapcsolt. A 98 millió dollárból készült film végül 10 milliót hozott, és Geena karrierjének végét. Sajnálatos.


© Cutthroat Island / MGM  

Chris Klein – Rollerball

Az American Pie sztárját sokan imádták Ozként, de a színész a pite filmek 2. része után új szerepek felé akart evezni. Az 1975-os Rollerball felújított változatában vállalt szerepet, a film szörnyű véleményeket kapott a mozikba kerülés után. Klein karrierje, amely éppen megkezdődött volna, gyorsan össze is omlott ezután.


© Rollerball / MGM  

Jennifer Lopez – Gigli

A nézők és a kritikusok szerint a Gigli c. film a legrosszabb film lett Ben Affleck karrierjében. Bár neki sikerült visszaállítania a hírnevét azóta, de a Giglibe majdnem ő is beleroppant. Bár Jennifer Lopez énekesnőként nagyon sikeres tudott maradni, színésznőként nagyon lehúzták. A film egyébként Martin Bres rendező karrierjét is tönkretette. Ő előzőleg Al Pacino-val Az egy asszony illata című filmért Oscar-díjat kapott, ám a Gigli után nem tudott már bizonyítani.

John Travolta – Battlefield Earth

John Travolta karrierje tele van hullámvölgyekkel. Az 1970-es Grease tette híressé, de azután kevés ismert szerepe volt Tarantino Ponyvaregényéig. Itt újra a csúcsra került, ám a 2000-es években bevállalta a Battlefield Earth című filmet, ami újra mélypontra taszította. A filmbe fektetett 70 millió dollárból a fele se jött vissza, bár az Arany Málna díjakat “elnyerték”, de ez inkább ciki, mint érdem.


© Battlefield Earth / Warner Bros.  

Jennifer Love Hewitt – Jewtopia

Az 1990-es évek elejétől a 2000-es évek végéig Jennifer Love Hewitt számos filmben vett részt. Ami igazán híressé tette az a „ Tudom, mit tettél tavaly nyáron” című thriller és annak folytatása volt. 2013-ban megjelent a Jewtopia c. film, amely kínos zsidósággal kapcsolatos vicceken alapult. A filmet azonban senki sem tartotta viccesnek és a premier után Love Hewitt nem vett részt nagy filmes projektekben, most is csak tévésorozatban láthatjuk őt néha-néha.

Neve Campbell – Vad vágyak

Az amerikai-kanadai színésznő, Neve Campbell az egyik színésznő, aki ’90-es évek végén a thriller koronázatban királynője volt. A színésznő a Sikoly című filmekkel lett híres. Neve Sidney Prescottot játszotta a filmsorozatban, ő volt a lány, akinek mind a 4 filmben sikerült elmenekülnie a Ghostface nevű gyilkostól. Neve azonban úgy döntött, hogy 1998-ban kipróbál valami újat és részt vett a Vad vágyak című erotikus thrillerben. A film nem bukott nagyot, de a lány rajongói nagyon megutálták a Vad vágyakban alakított karaktere miatt a színésznőt. Campbell 2016-ig nem is szerepelt új filmben, most a House of Card sorozatban játszik és ennyi.


© Wild Things / Sony Pictures  

Szerinted ki bukott a legnagyobbat? Kire emlékszel még?

Ezt olvastad már?

No Comments