Így lehet neked is otthon menő bárpultod vagy felszolgáló kocsid #maradjotthon

Hiányzik, hogy eljárj otthonról és elfogyaszd a kedvenc koktéljaidat a barátnőiddel, és a barátaiddal? Egy-két leleményes ötlettel te is elkészítheted a saját bárpultodat és hódolhatsz otthon a koktél mániádnak! (Persze csak mértékkel tedd ezt!)

Ahhoz, hogy bárpultod, vagy bármixer kocsid nem kell feltételnül új eszközöket beszerezned. Elég csak szétnézni a padláson, a garázsban és mozgósítani néhány régi bútort. Jó lehet egy gurulós zsúrkocsi is, de a virágtartó kocsi, vagy asztalka is jó szolgálatot tehet. Ha megvan a bútordarab, akkor kövesd a következő lépéseket:

Gyűjtsd össze a készletet

“Ne rendeld meg azonnal meg az utolsó divatos likőröket vagy keserű italokat” – mondja Roxy Owens, a Society Social alapítója. “Szükséged van néhány jó minőségű italra a klasszikus italok elkészítéséhez és egy alap koktélkészletre (pl szűrő, ónkeverő) és néhány érdekes pohár vagy üvegre és ennyi. “

Gondold át, hogy milyen italokat szeretsz és írj egy listát, majd keresd ki a hozzávalóikat a neten, aztán adj le egy online rendelést valamelyik italszolgáltatónál.

Az idrinks, a Palackposta, Bortársaság, és a helyi termelők is szállítanak házhoz. Érdemes szétnézned a nagy boltok italkészletén is (Tesco, Auchan, SPAR), sok különleges italt lehet beszerezni itt is.

Rögtönözz!

Hiányzik a tökéletes koktél összetevője, de nem tudsz elmenni a boltba érte? Gondolj arra, hogy a legtöbb koktélt úgy találtak fel, hogy valaki kísérletezni kezdett… Az italok receptjei inkább csak iránymutatásként szolgálnak, nem kell szigorúan követni őket.

Először gondolj arra, hogy az összetevő mit próbál tenni a koktélban, és ne légy túlságos szigorú, ha nincs otthon abból a valamiből. Például a citrom felhasználható lime helyett a savanyúbb koktélokban. A Margarita koktél ugyanoly jó agévé szirup helyett sima cukorral is. Légy kreatív és kísérletezz!

Díszítsd a bárod!

Nem minden az alkoholról szól (igen, tényleg!), néha fontos a körítés. Ne korlátozd magad a hagyományos koktél/bár berendezésekre. Vesd be a lakásban és a ház körül található berendezéseket. Jöhetnek például a fényképek, növények, és dekoratív dísztárgya. Szedd elő a soha nem használt pohárkészletedet! Most eljött az ideje, hogy ezeket használd.

fotó: Unsplash

Légy kreatív!

“A tökéletes bárpult ismérve a rendezettség. Legyen minden vizuálisan kiegyensúlyozott. Ezt gyorsan tálcák segítségével érhetjük el, itt elválaszthatjuk az egyes anyagokat (gyümölcsöket, poharakat, ízesítőket) és rendben tarthatjuk a felüleletet is. A kisebb kellékeket pl: kanalak, koktélpálcák, palacknyitók, szívószálak stb. is tárolhatod tálakban, de egy-egy mutatós pohárban is jól fognak ezek mutatni.

Mutatunk néhány koktélos felszolgáló kocsit, ami téged is inspirálhat:

Ezt láttad már?

No Comments