Bár a világ most megállt, de te ne állj meg …

A világ megállt. Szünet van…

Kedves Te,

Itt vagyunk, és mindenki meg van tévesztve. Az idő befagyott, de az élet közben folytatódik. Senki se végezzen hirtelen mozdulatokat, senki se menjen sehová – hangoztatják.

Belélegezzük a félelmet, de a lélegzettel a reményt is. Minden itt vibrál a körülöttünk lévő világban. Abban a világban, ami megállt. De mi mégis valahogy folytatjuk, még akkor is, ha ez nehéz. Értelmet akarunk szerezni. Irányítást akarunk. Válaszokat. De azok nincsenek.

Azt akarjuk, hogy minden rendben legyen.

Hogy vagy? – kérdezik

Nagyon jól – hangzik a válasz.

Hogy telik az idő? Hogy van a munkád?

Hát hogyan térhetünk úgy vissza, ahogy előtte életünk? Úgy születtünk, hogy a világ teljesen más volt, de most ez a világ szertefoszlott. És ez mindenkinek fáj. Hiába kérdezzük meg a másiktól, hogy hogy van, nem akarjuk a fájdalmát hallani. Inkább leszegezzük a fejünket a járdán, csak hogy ne kelljen mások szemébe nézni. Nehéz elviselni mások terhét. Nem mosolygunk a maszkunk alatt. Mások háta mögött kibeszéljük őket, hogy nekik milyen rossz, ha nekünk nem is. Mi is hibázunk, hazudunk, csalunk, sikítozunk, sírunk és szétesünk.

Egy szellemes fotót teszünk közzé a Facebook-on, hogy mindenkit becsapjunk.

Jól vagyunk, az élet jó, rendben vagyunk.

Holott behúzott függönyök, és zárt ajtók mögött várjuk a végét a saját páncélunk mögött bújdosva.

Gyakrabban kéne így elvonulnunk (mondjuk), de inkább nem tesszük meg. Hiszen régen is voltunk egyedül. Akkoriban is voltunk karanténban, csak akkor még nem úgy hívtuk, és nem volt kötelező. Éppen annyira vagyunk kétségbeesettek, mint akkor. Csak akkor elmenekülhettünk belőle, valami új felé. Most ez nincs meg.

Most minden igazi és most kénytelen vagyunk szembenézni ezzel.

Pedig legszívesebben megnyomnánk a világon a gombot, hogy újra mozogjon

Nincs idő a pazarlásra. Tedd meg azt, amit mondtál, hogy soha nem fogsz megtenni. Csináld azt, amiről azt gondoltad, hogy soha nem tudtad volna. Basszus! Legyél az, aki mindig is akartál lenni!

Érezz valamit, csinálj valamit, akarj valamit. Csinálj hibákat, és próbáld újra. Csinálj még több hibát, és próbáld tovább a dolgokat. Csak légy valaki. Légy szabad, légy valós, és felejtsd el, amit a világ mondott neked.

A világ most megállt, szünetet tart, de te még mindig élsz.

Élsz?

Ezt olvastad már?

No Comments