Engedd meg magadnak az érzést, hogy *egyáltalán nem* vagy most önmagad…

Tudom, hogy úgy érzed, hogy a világ jelenleg teljesen kiszámíthatatlan. Igazad is van. Napról napra élünk és egyikünk sem tudja, mire számíthatunk, miután megnyitjuk a híroldalakat, vagy amikor bekapcsoljuk a tévét.

A közelmúltbeli történelem során ez az első alkalom, hogy olyan esemény történik, ami ennyi szorongást, szomorúságot, és frusztált érzést kelt bennünk. De rengeteg más dolgot is érzünk most.

Olyan keményen próbálunk alkalmazkodni egy új „normális élethez”, amely valójában minden, csak nem normális.

Annak ellenére, amit az online világ el akar hitetni velünk, hogy legyünk kreatívak és produktívak minden egyes nap, ezt heteken át egyikünk sem tudja tartani. Semmi sem könnyű, mert először le kell győznünk önmagunkat, miközben már nem tudunk többet csinálni, mint amit eddig is tettünk. Nem gond, ha most azt érzed, hogy nem vagy a helyzet magaslatán.

Ráadásul te is biztos érzed, hogy hatalmas különbség van az otthonaikban ragadt emberek és a világ többi része között. Van, akinek ez egy könnyű időszak, van aki magányos és van aki annyit stresszel, mint még soha.

Gondoltad volna, hogy az életed valaha is elérkezik ebbe a szakaszba? Valószínűleg nem…

Ha így érzed magad akkor nem vagy egyedül. Kérlek, ne légy türelmetlen magaddal, és azzal, ahogy kezeled ezt a helyzetet. Nem számít, hogy nem tanulsz meg egy új hobbit néhány hét alatt, és az sem, hogy vannak napok, amikor nem akarod még a redőnyt se felhúzni. A lényeg, hogy bármennyire is haladunk az időben, senki se érezze magát rosszul.

Sokszor idegesek vagyunk. Szomorúak vagyunk. Reménykedünk. Izgatottak vagyunk. Néha megőrülünk, és szinte bármit megtennénk, hogy kijussunk a házunkból, a megyéből, vagy akár az országból.

Mindenhol, mindenki ezt érzi.

Nem csak te.

Mindannyian mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne érezzük kevesebbnek magunkat, miközben a legnagyobb munkát végezzük. Nem vagy egyedül, bár tudjuk, hogy sokszor magányosnak és elszigeteltnek érzed magad.

Ha van egy pozitív dolog, amit megtehetsz magadért, akkor az legyen a türelem. Ha nem érzed jól magad, az is rendben van, csak légy türelmes magaddal szemben.

Ne várd el magadtól, hogy pontosan ugyanolyan legyél, amikor véget ér ez az egész, mint előtte. Mindenkit megváltoztat ez az egész helyzet, önmagunkat is beleértve.

Ha volt valaha alkalom, hogy megmutasd a magadban rejlő kedvességet, akkor ez a helyzet most van!

Nem kell, hogy a produktív éned előtörjön belőled. Nem kell minden edzésprogramot megcsinálnod tökéletesen. Csak kezeld a dolgokat, hogy túl tudj jutni rajta. Emlékeztesd magad, hogy van miért átjuni, még akkor is, ha nem látjuk a fényt az alagút végén éppen.

Ezt olvastad már?No Comments