9 kemény igazság, amit ha egy kapcsolat kezdetén figyelmen kívül hagyunk, később megbánhatjuk

Azt mondják, hogy „a szerelem vak”, és valószínűleg igazuk is van. Sajnos hajlamosak vagyunk sok dolgot figyelmen kívül hagyni szeretteinkkel kapcsolatban, és sokszor csak akkor vesszük ezeket észre, amikor a kapcsolatunk már a végéhez közeledik. Összegyűjtöttünk a legjellemzőbb dolgokat, amin érdemes elgondolkozni:

Persze ezeket az indokokat nem kell teljesen komolyan venni, hiszen egy kapcsolatot megannyi dolog jellemez, és mindegyik más és más.

Viszont sokan csak később jönnek rá, hogy olyan emberre vesztegettek el éveket, akikre értelmetlen volt. Érdemes figyelni a jeleket, és ha azok látszanak, akkor elgondolkozni azon, hogy megéri-e folytatni a dolgokat így, vagy tiszta lappal kezdeni egy másik kapcsolatot.

1. Ha a másik még nincs túl a régi kapcsolatán

Ez egy őszinte igazság, és ha ilyen lép fel, akkor érdemes gyorsan elbúcsúzni egymástól. Hiszen ki akarná, hogy csak egy eszköz legyen egy másik ember felejtésének tárházában? Ki akar folyamatosan versenyezni az exszel? Szakítás után nem érdemes azonnal egy újabb kapcsolatba kezdeni, ha még nem vagyunk biztosak az előző kapcsolatunkhoz fűződő érzelmeinkben. Érdemes kivárni, és ha felmerül az ex gondolata, akkor kilépni a jelenleg is tartó kapcsolatból, mert a másikkal szemben nem fair.

2. Ha a partnerünk mindenre panaszkodik

Természetes, hogy az emberek néha mérgező kapcsolatokba kerülnek, de ha ez állandóan megtörténik, akkor valószínűleg a probléma gyökere mélyen van. Ha már a kapcsolat elején látod, hogy ő is egy újabb „őrült ex” lesz a listádon, aki folyamatos stresszben fog tartani téged, akkor érdemes rövidre zárni ezt. Szükséged van erre az életedben? Nincs! Akkor ne állj össze egy ilyen emberrel!

3. Amikor a másik kijelenti, hogy szerinte nincs értelme a házasságnak

Amikor valaki ezt mondja, akkor határozottan azt gondolja , és azt sugallja ezzel, hogy nem is házasodna meg, még a te kedvedért sem. Sajnos mivel felnőttek vagyunk, ezt a véleményt túl nehéz lesz később megváltoztatni, ha egyáltalán lehetséges. Viszont döntő fontosságú, hogy hasonló véleményetek legyen ebben a témában, mert ha férjhez szeretnél menni, akkor csak az idődet pazarolod erre az emberre.

4. Amikor a másik ember csak úgy tudja levezetni a mérgét, hogy szétver valamit, vagy erőszakot alkalmaz valamin…

Ez egy piros zászlós kifejezés, amelyet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ez azt jelenti, hogy partnered érzelmileg instabil, és a tányértörés csak egy vékony határvonal. Sajnos te is megkaphatod az érzelmi és fizikai bántalmazást, ha az útjába kerülsz. Lehet, hogy az elején még nem gondolod így, de sajnos erre bármikor sor kerülhet. Menekülj!

5. Amikor a másik elismeri, hogy soha nem tudna tartós kapcsolatot létesíteni veled

Nem szabad figyelmen kívül hagynod ezt a mondatot, ha elhangzik. Ne becsüld alá annak az esélyét, hogy ebben meg kell változtatnod a partnered gondolkodását, vagy ha ez nem sikerül, akkor elengedni őt. Ha keresed a Nagy Őt, és komolyabbá válik a dolog, és elangzik a fenti mondat, akkor tudod, hogy rossz embert választottál.

6. Aki sosem kér bocsánatot, ha elkésik

Amikor valaki késik valahonnan, általában bocsánatot kér érte, függetlenül attól, hogy mennyit késik. Ha partnered nem lát ebben semmi rosszat, az sajnos egy rossz jel. Ez azt jelenti, hogy nem tartja tiszteletben az idődet, és nagy a valószínűsége annak, hogy önző, és hajlamos lebecsülni téged, és másokat is. Olyan embert keress, aki hajlandó értékelni az idődet!

7. Aki inkább másra koncentrál a kapcsolat helyett

Természetes, hogy néhány ember számára a karrier lehet a legnagyobb prioritás, és ezzel nincsen semmi baj. Ha azonban a randin már ez beizgazoldóik, akkor ez megkönnyíti a másik választását. Érdemes ugyanis ilyenkor mellőzni az újabb randit, mert ez jelez arról, hogy az illető nem fog sok erőfeszítést tenni a kapcsolatba, mert most a karrierje, vagy éppen valami más a fontos számára.

8. Aki tele van elvárosokkal…

Ha a partnered beszél az elvárásairól, ez azt jelenti, hogy el is várja, hogy kövesd őket a kapcsolatotok fenntartása érdekében. Ha csak úgy kapcsolatba kerültetek, és később derül ki, hogy mennyire sok elvárása van, az rengeteg stresszt és feszültséget fog szítani közöttetek, így jobb ha befejezitek, mielőtt komolyan elkezdenétek kötődni egymáshoz.

9. Aki játssza az áldozatot

Ha tudnád, hogy mennyire ember van aki nem magabiztos, és csak az áldozat szerepre képes… Ráadásul az a (leendő) partner, aki belemegy a játékba, később végtelen féltékenységgel és sok más problémával néz majd szembe. Ehelyett egyszerűbb lenne azt mondani a másiknak: ne szeress belém, nem vagyok hozzád való. Ráadásul sok ilyen személy eljátssza, hogy áldozat, majd amikor nem sikerül behálóznia a kiszemelt partnert, másikat keres és gyorsan tovább áll. Miért nem lehet ezt elegánsabban intézni?

Te találkoztál már valamelyik típussal?

Ezt olvastad már?

No Comments