Üzenet a nőnek, aki gyógyulni szeretne

Szeretnéd végre meggyógyítani a szívedet, de fogalmad sincs, mit kellene tenned… Azt mondják egyszerűen csak bízz önmagadban, bízz a folyamatban és akkor minden rendben lesz.

Amikor az idegrendszered terhelt, roncsnak érzed magad és szenvedsz, nem tudsz józanul gondolkozni. Tele van a fejed egy csomó negatív dologgal, aminek nagy része még csak nem is igaz. Ráadásul sok gondolat egyáltalán nem támogatja a lelki fejlődést.

Ha gyógyulni szeretnél, vegyél egy mély levegőt és szánd el magad. Nem tudsz mindent irányítani, de az életed bizonyos részeit igen. Kezdd ezekkel! Alakíts ki magadnak rituálékat: forró fürdő lefekvés előtt, egy csésze kávé reggelente, egy könnyed meditáció a naplementében. Tedd azt, ami jólesik! Talán azt hiszed, hogy ezek az apró dolgok nem számítanak, pedig nagyon is.

Ezekkel kezdődik a gyógyulás. Az apró dolgokkal…

Kezdj el mozogni a lehető legegyszerűbb módon! Nem kell terhelned magadat. Egy pihentető séta is mozgás. Járj ki gyakran a friss levegőre, cseréld le a ruhatáradat, kezdj egy új hobbiba, a lényeg: tegyél valamit önmagadért!

Beszélgess a megbízható barátaiddal, írj naplót, írd ki magadból minden érzelmedet, minden fájdalmadat, és szabadítsd fel magad a terhek alól. Mindeközben pedig engedd el a görcsös ragaszkodást a jóllétedhez. Semmi sem fog megváltozni egyetlen hét alatt. A gyógyulás egy hosszú folyamat.

Tudom, ez nem jó hír, de a döntés a te kezedben van. Vagy most elkezded meggyógyítani a szívedet és a lelkedet, vagy egy év múlva még mindig ugyanott fogsz tartani, mint most. Vajon melyik a rosszabb?

Még akkor is bíznod kell önmagadban és a gyógyulás folyamatában, ha nem látod meg rögtön az eredményeket. Még akkor is meg kell ünnepelned a kis győzelmeket, ha nem kapsz meg mindent azonnal.

Jelenleg az a feladatod, hogy a jelenben maradj.

Ha tudod, hogy gyógyulnod kell, de fogalmad sincs, hol kezdj neki, akkor tedd le az új életed alapköveit. A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy nem térhet vissza a régi életébe. Nem lehetsz ott boldog, ahol egyszer már összetörték a szívedet. Nem térhetsz vissza abba a folyamatba, aminek egyszer már szenvedés lett a vége.

Ha romokban heversz, akkor nincs más választásod, mint létrehozni valami újat. El kell engedned azt az életet, amit az egykori éned választott. Hiszen már nem vagy ugyanaz az ember, aki voltál. El kell engedned azokat az álmokat, amelyeknek már nincs értelme többé.

Időt kell szánnod a gyógyulásra, és tudnod kell: bármi történjék is, ha elindulsz, célba fogsz érni. Mindössze annyit kell tenned, hogy lépsz egyet előre. Most. Majd még egyet, amikor úgy érzed, készen állsz rá. Csinálj valamit ma, ami elősegíti a változást. Törekedj arra, hogy a holnapod csak 1%-kal legyen jobb, mint a mai napod volt. Ez nem tűnik túl soknak, nem igaz? Na, és ha belegondolsz abba, hogy hol leszel 100 nap múlva?

Bízz a folyamatban!

Bízz önmagadban!

És meglátod: képes leszel gyógyulni.

No Comments