Meglepő tény: a szakemberek szerint ezek a romantikus filmek károsak

Megvan az a jelent a Szerelmünk lapjaiból, amikor Ryan Gosling és Rachel McAdams karakterei csókolóznak az esőben? Sokan tartják Allie és Noah szerelmi történetét etalonnak, de ez a szakemberek szerint rendkívül káros.

Ha te is szereted a romantikus filmeket, akkor most jól figyelj. Egy új kutatás szerint a Szerelmünk lapjai és a hasonló romantikus mozifilmek valójában nem annyira nagyszerűek, mint amilyennek látszanak. A Brightside egy csomó kutatót kérdezett meg erről, és érdekes tényekre jutottak.

Az irreális kapcsolat

A szakértők úgy gondolják, hogy Allie és Noah közötti kapcsolat irreális. Hiszen milyen kapcsolat az, ahol a férfi minden egyes áldott nap ír a nőnek, akit egykoron szeretett egy nyáron át? A férfi miért épít neki házat, ha valójában alig ismerik egymást. Ezek a filmes tények túl magasra állítják a nézők elvárásait, hogy milyen egy tökéletes partner a valóságban.

A történet szerint, amikor Noah és Allie évek múlva találkoznak, akkor azonnal újra összejönnek és az életük hátralévő részét együtt töltik. Látjuk a köztük lévő szenvedélyt, de ez a kutatók szerint egyszerűen nem elég, hogy oly sok évig fenntartsák a kapcsolatukat.

A “tökéletes” srác valójában nem tökéletes.

Néhányan Noah-t rendkívül romantikusnak találják. Mások úgy vélik, hogy viselkedése és tettei rendkívüli tiszteletlenek a lánnyal szemben. A fiú sokszor nem válaszol neki, sőt egyszer azzal is megfenyegette Allie-t, hogy megöli magát, ha a lány nem randizik vele. Az út közepén fekvő jelenet legendás, de a szakemberek szerint ez nem szórakoztató és kalandos ábrázolása egy tökéletes embernek, egyszerűen veszélyes őrültség.

A kettőjük között lévő kapcsolat valójában mérgező

A filmben azt mondják, hogy Noah és Allie folyamatosan harcoltak, és soha nem értettek egyet. Sokszor a vitáik olyan hevesek voltak, hogy megütötték egymást. Ezek a mérgező kapcsolat jelei, és a film úgy próbálja beállítani, mintha ezek a harcok normálisak lettek volna, pedig holott nem…

Hasonló filmek, amelyeket a szakértők rossznak találnak

A párkapcsolati szakértők szerint a Dirty Dancing (Piszkos tánc), a Grease, a Sztárom a párom romantikus filmek is ezen a listán vannak, amin a Szerelmünk lapjai. A Piszkos tánc olyan kapcsolatot mutat be, ahol a nő függ a férfitől és csak arra vár, hogy megmentse őt, ahelyett, hogy maga próbálná meg kezelni a problémáit.

A Grease-ben a lánynak át kell alakítania magát, hogy a fiú megkedvelje őt. A kapcsolati szakértők nem értenek egyet abban, hogy ez az igaz szerelem jó példája, és azt mondják, hogy ha a „szerelem” csak a megjelenésen alapszik, akkor az egyáltalán nem marad tartós.

Filmek, amik a szakértők javasolnak:

Nem minden romantikus film mutat rossz példát a nézőknek. Az Annie Hall , a La La Land (Kaliforniai álom), Bridget Jones naplója is úgy mutatja be a szerelmet és a szeretet, ami realisztikus és kevésbé dicső ábrázolása a dolgoknak.

Ezek a filmek megmutatják a kapcsolatok nehézségeit, és arra próbálják rávenni a nézőket is, hogy kommunikáljanak a partnereikkel, mert ez a fő kulcs egy jó kapcsolathoz.

Te egyetértesz a fentiekkel? Szerinted mik a legjobb romantikus filmek?

Ezt olvastad már?

No Comments