Ha úgy érzed nem tudod elengedni a múltat, akkor ez neked szól…

A magányosan töltött órák során fejben mindig visszatekered az időt? Mindig a múltban élsz, és próbálod visszaszerezni az édes pillanatokat?

Ó, azok az őrült kalandok! Azok a hajnalig tartó beszélgetések, amelyek tele voltak kuncogásokkal. Azok az éjszakák, amikor a csillagok alatt ültetek a haverokkal, még hallottátok a tábortűz pattogását. Azok a pillanatok, amikor a kedvenc dalaitokat énekeltétek a fűben fekve.

Bármit megtennél, hogy visszaszerezd ezeket az emlékeket, igaz?

Kétségbeesetten próbálkozol. Minden mást figyelmen kívül hagysz. Nem érdekel, mit hoz a jövő, csak a múltban élsz. Mert azok a régi szép idők, azok az emberek, a barátságok és a szerelmek már nincsenek melletted. Már csak a múltatok közös, a jövőtök sosem lesz az.

És ez fáj. Pedig tudod, hogy az élet már csak ilyen, az emberek jönnek és mennek; barátságok köttetnek és bomlanak fel. Mégsem álltál soha készen erre a fájdalomra. A múltba visszamenni gyógyír. Hiszen ez az egyetlen módja, hogy újraélhesd a szép emlékeket.

De az igazság az, hogy valami nincs rendben. Ha nem tudod megtalálni az örömöt a jelenben, akkor valami baj van. Annak a jele ez, hogy nem vagy elégedett a mostani életeddel. Valami hiányzik. Valami nem jó. Nincs köze azokhoz az emberekhez, akiket elvesztettél, csakis rólad van szó.

Lehet, olyan életet élsz, amit nem szeretsz. Talán nincs részed szenvedélyben és kalandban. Az is lehet, hogy más emberek véleménye alakítja a mindennapjaidat. Bárhogy is, a nosztalgiázás a belső éned hangja, aki a tudtodra akarja adni, hogy valamin változtatnod kell.

Senki sem hozhatja vissza a jó érzéseket, csak te magad. Találd meg, mi hiányzik annyira a múltból, és teremtsd meg a jelenben! Szerezz új barátokat! Találd meg azokat az embereket, akik boldogságot hoznak az életedbe. Fedezz fel új helyeket, új izgalmakat! Hiszen annyi, de annyi kaland várhat még rád!

Ne feledd, hogy minden egyes napot csak egyetlen egyszer élhetsz át az életben. Ne szalaszd el, mert az időt nem lehet visszaforgatni! Tudom, hogy könnyebb mondani, mint megtenni. Azt is, hogy a nosztalgiázás a komfortzónán belül tart, hogy ezek a szép emlékek jelentik a menedéket.

De az élet akkor is most zajlik!

Nem a múltban!

Ha már nem érzed szükségletnek a melankolikus nosztalgiázást, akkor tudd, hogy jó úton haladsz egy boldog jelen felé.

Olvasd el ezt is:

No Comments