8 jel, hogy *nem* elakadtál az életben, hanem inkább a kényelmes dolgokat választod

Időnként a probléma nem az, hogy képtelen vagy elérni azt, amit akarsz, hanem az, hogy egy láthatatlan erő visszatart téged ettől, amit nem tudsz befolyásolni.

Az életed legnagyobb problémája az, hogy kényelmes szituációban vagy inkább, és ebből nem akarsz kitörni, bár tudod, hogy sokkal többre lennél képes. Ott van benned a sikeresség, de nem éred el.

Itt van 8 jel, ami egyből rávilágít arra, ha te is ebben élsz most:

Homályos még számodra is amit csinálsz

Nem az van, hogy nem tudod, hogy mit csinálsz, inkább tudatosan elkerülöd a részleteket, mert félsz attól, hogy megítélnek mások. A szürke terület létrehozásakor van esélyed arra, hogy valami nem jó, akkor visszaválts, kijavíts magad, vagy mások elvásáraihoz, igényeihez alkalmazkodsz. De mindez azért történik, mert kicsit homályos számodra is minden.

Sok belső konfliktusod van

Beragadtál egy helyzetbe. Mozdulnál is, meg nem is. Folyton azon örlődsz, hogy merj-e lépni, de félsz. Ragaszkodsz ahhoz, hogy minden maradjon a biztonságos ösvényen.

Látod, hogy társaid kihasználják a képességeiket amire te is képes lennél, de mégsem teszed

Felismerd, hogy neked is számos lehetőséged kínál az élet. Olyanokat, amiket igazán szeretsz, és büszke is vagy rá. Ennek ellenére valamilyen oknál fogva mégsem érzed magad motiváltnak, hogy te is csatlakozz ezekhez a sikeres emberekhez. Még mindig tele vagy kételkedéssel, és ragaszkodsz ahhoz, hogy kevésbé változz meg a céljaidért, mert félsz attól, hogy akkor kevésbé fognak szeretni az emberek.

A végkimerülésig dolgozol

A sikeres emberek ezt nem teszik, mert három dolgot tudnak:

  • Hogyan kell kezelni az idejüket
  • Hogy tudják a felesleges időt felhasználni másra
  • És hogyan kell bizonyítani a jelentőségüket és értékeiket

Erre az évre nincs 3 konkrét célod

Többé-kevésbé csak lebegsz, és bár látod, hogy merre tart az életed a céljaidat nem látod magad előtt. A napi rutinod közel hoz ahhoz, hogy fejlődjél, de kellenek célok is.

Nem ismered az erősségeidet

Képesnek kell lenned arra, hogy egy vagy két mondatban összefoglald, hogy ki vagy, és mit csinálsz. Nem azért, mert annyira bonyolult lennél, hogy néhány szóra kéne lebontani téged, hanem mert az, ahogy látod magad az elvezethet a sikerhez.

Félsz attól, hogy mások hogyan látnak

Még mindig magadban hordozod azt a félelmedet, hogy a múltbeli emberek mit gondolnak a jövőbeli sikereidről. Ez az ellenállás megakadályoz abban, hogy elvállalj olyan munkákat, amik előre vinnének. A félelem, hogy mások látnak bennünket természetes, de ezzel csak még jobban felhívod magadra az emberek figyelmét.

Annyira aggódsz a sikeresség miatt, mint a kudarc miatt

Félsz elhagyni a komfortzónádat, mert attól tartasz, hogy valami nem sikerül. Ugyanannyira aggódsz azon is, hogy valami sikerül végül, hogy végül ez miatt nem sikerül. A sikeres emberek egyszerűen megengedik maguknak, hogy sikeresek legyenek. Te is tudod mélyen belül, hogy ezt kéne neked is csinálnod, de nem tudod, hogy készen állsz-e erre.

Ezt olvastad már?


No Comments