Nagyon kérlek, *töröld* ki a számomat…

Kérlek, töröld ki a számomat. Én is ezt fogom tenni, mert nem kockáztathatom meg, hogy elgyengüljek. És te se tedd. Ne hívj fel többet!

Hiányozni fogsz. Borzasztóan. Látom lelki szemeim előtt azt az esős vasárnapi estét, amikor a Bon Iver zenél a háttérben, én meg magamra öntök egy pohár bort. Elkeseredetten nézem, ahogy a ruhám, ami egykoron a te kölnidtől illatozott, magába issza a vöröset.

Ekkor lesz a legnagyobb a kísértés. Tudom, hogy felhívnálak, te pedig meglátva a nevemet a kijelzőn, azonnal felvennéd. Ezért kérlek, hogy töröld ki a számomat…

Erős vágyat fogok érezni akkor is, hogy keresselek, amikor megkapom álmaim állását. Régóta mondogatod, hogy ott lenne a helyem… Akkor is erős lesz a késztetés, amikor túl sok lesz a számla, amikor rossz kedvem lesz és fáradt leszek, amikor látok egy aranyos kutyát, vagy amikor egyedül érzem magam.

Mert te voltál az otthonom, a menedékem. Ha veled lehettem, azt éreztem, hazaértem. Sosem gondoltam volna, hogy a mi történetünk egyszer véget érhet. Nem akartam ide kerülni. Sosem hittem, hogy azért fogok imádkozni, hogy töröld ki a számomat.

De tudod, nekem nem elég a „talán”. Nem elég, hogy „talán egyszer” még együtt lehetünk. Ez a kínzás egyik legkegyetlenebb formája. Megbékélnék, reménykednék éveken keresztül, miközben te másba habarodsz bele.

Nem…

A „talán” azt jelenti: túlságosan félsz attól, hogy végleg elengedj, de nem vagy elég erős, hogy maradj. Tudom, hogy még mindig hiányzom. De azt is, hogy ez a hiány nem elegendő ahhoz, hogy visszagyere hozzám. Azt is tudom, hogy a szíved mélyén szeretsz, de nem annyira, hogy harcolj értem.

Ezért kérlek, töröld ki a számomat.

Töröld ki, hogy soha többé ne tudj felhívni, mert én talán nem leszek elég erős, hogy kitöröljem a tiédet. Szeretném, de… nem bízom magamban eléggé. Ha felhívnál, nem kellene kétszer végiggondolnom, felvegyem-e neked a telefont. Megtenném. Ha írnál, azonnal válaszolnék. Pedig tudom, hogy nem szabadna.

Mert mi már sosem leszünk együtt. Szóval csak töröld a számomat, és ne játsszuk el az alkalmi üzenetek és telefonhívások fájdalmas játékát. Nem akarom az életemet egy olyan emberre pazarolni, aki nem szeret eléggé. Nem akarok a késő esti órákban olyan üzenetekre ébredni, hogy „hiányzol”, „nagyon sajnálom” vagy „csak egy kis időre van szükségem”.

Töröld ki a számomat, és soha többé ne keress. Bízom benne, hogy hamarosan én is elég erős leszek ahhoz, hogy kitöröljem a tiédet, és találjak valakit, aki igazán szeret.

Olvasd el ezt is:

No Comments