Idén nyáron, (kérlek) hagyj fel a harccal, amit nem tudsz megnyerni…

Lépj ki azokból a harcokból, amelyekbe belefáradtál, amelyeknek nincs semmi értelmük.

Kérlek hidd el, hogy az önbizalom nem megvásárolható. Kérlek ne akard, hogy olyan szeressen téged, aki nem akar, kérlek ne aggódj dolgok miatt, amiket nem áll módodban megoldani, és ne vitázz olyanokkal, akik nem hallják a hangod.

Vannak olyan harcok, amelyeket nem nyerhetünk meg. Ha az élet egy olyan játék lenne, ahol láthatnák a veszteségeinket a végén, talán be sem szállnánk a játékba. De van néhány olyan harc, amit ideje feladni.

Ha folyton olyan dolgok miatt aggódsz, amire nincs hatásod, nem nyerhetsz.  Csak jár az agyad újra és újra, amíg el nem fáradsz. Ha azt hiszed mindenki baja a tiéd hatalmasat tévedsz. Nem kell megoldanod mindenki életét ahhoz, hogy te boldog legyél, hogy egyensúlyban legyél. Engedd el azokat a harcokat, amelyeket feleslegesen vívsz másokért. Nincs kunklúzió. Csak te vagy és az erőd, amit talán feleslegesen pazarolsz másokra, akik érdemtelenek rá.

Ha arról győzködsz valakit, hogy szeressen, nem nyerhetsz. A szerelemnek szabadon kell(ene) áradnia. Nem erőszakkal. Nem úgy, hogy valaki erőlködik. Ha valaki nem adja neked nem veheted el erővel. Még akkor sem, ha te meg vagy róla győződve, hogy TE tudod, hogy nektek jó lenne együtt. Valamiért mégsem. Talán elkeseredtél, talán régóta vagy egyedül. Ha valaki nem törődik veled az egyértelmű jelzés. A szerelem amiért könyörögni kell nem szerelem. Lépj ki az ördögi körből.

Ha valakivel vitázni próbálsz, de nem akarja meghallani amit mondasz, nem nyerhetsz.  Természetesen nem akarsz feladni és cserbenhagyni senkit, ez rendben is van. De el fog jönni a pont, amikor megérted majd, hogy hiába érvelsz, bizonyítasz, teszel bele rengeteg energiát hiába. Talán a másik nem akarja a változást, nem is akarja igazán, hogy segíts rajta. Ez az ő harca, nem a tiéd. Mondd el, hogy ha segítségre van szüksége szóljon, ne hagyd cserben, csak lépj hátra két lépést. Talán még időre van szüksége. Vagy nem akar változtatni.

Végülis te vagy a felelős magadért, azért, hogy mire szánsz időt és energiát.

Azokba a harcokba amelyekbe már belefáradtál és nincs értelmük? Vagy új dolgokra, működő dolgokra?

Te döntesz.

Olvasd el ezt is:

No Comments