9 probléma, amit csak azok *érthetnek meg*, akik mindent túlagyalnak

Ha te is hajlamos vagy arra, hogy túlgondold a dolgokat (legyen szó egy szimpla randiról, vagy egy egyszerű találkozóról, netán egy szívességről valakinek), akkor a következő cikk neked szól.

A zavaró pillanatok is az agyadba vésődnek

Évekkel, akár évtizedekkel később is tisztán emlékszel arra a zavarba ejtő pillanatra, és még mindig azon gondolkozol, hogy vajon mindenki más is emlékszik rá? Valószínű, hogy ők már réges-régen elfelejtették, te azonban még agyalsz rajta.

Soha nem mondod el az embereknek, hogy mit gondolsz (főleg mikor túlgondolsz éppen).

Amikor a barátaid látják, hogy nem szóltál egy szót sem az elmúlt 10 percben, és megkérdezik tőled, hogy mire gondolsz, akkor soha nem mondod el nekik az igazságot. Ha igen, akkor csak azt mondanák úgyis, amit már tudsz magadról, hogy egyértelműen túlagyalod az életedet.

Hipotetikus helyzetekben élsz

El tudod képzelni, hogy mikor, hol, és hogyan történik meg valami, de valójában ez nem történik meg az életedben. Ne próbáld elképzelni, hogy mi lenne, hanem hagyd hogy történjenek a dolgok, aztán valami úgyis lesz.

Túl felkészült vagy

Mindent átgondolsz, amire szükséged van egy adott helyzetben, és óvintézkedéseket teszel annak érdekében, hogy megbizonyosodj arról, hogy készen áll-e minden, amikor az a valami megtörténik. Ha üzleti konferenciára mész munkaruhát viszel, de rövid szoknyát és magas sarkú cipőt is pakolsz, arra az esetre, ha találkoznál valakivel, aki esetleg megtetszik és el akarnád csábítani. Nálad minden van mindig, egyszerűen nem tudsz nyugodt lenni ezek a dolgok nélkül.

Folyamatosan gondolsz a legrosszabb esetekre is

Még akkor is ezt teszed, ha optimista vagy! Mindig azon gondolkodsz, hogy mi történhet rosszul és mi lesz, ha ez megtörténik. Reméljük, hogy sosem fog megtörténni veled semmi rossz, de ha igen, akkor te akkor is felkészült lennél.

Az emberek gyakran azt kérdezik tőled, hogy miért vagy ilyen csendes

Mert éppen gondolkodsz.

Tudod, hogy a többi túlgondoló “őrült” tehát inkább megpróbálod elrejteni, hogy te is hasonló vagy hozzájuk

Nyilvánvalóan nem ismered be, hogy túlagyaló vagy, de ismersz ilyeneket és tudod, hogy mik a jellemzői az ilyen embereknek. Ha aggódtál már valaha is amiatt, hogy egy pincérnek túl sok (vagy éppen túl kevés) borravalót adtál néhány nappal az eset után, akkor túlgondolkozó vagy, függetlenül attól, hogy bevallod-e vagy sem.

Azt szeretnéd, ha az sms nem létezne

A túlgondolkozóknak a szöveges üzenetküldés nagyon sok lehetőséget ad arra, hogy túlgondoljanak egy-egy szót, vagy mondatot. Ha smsezni kezdesz, akkor csak gondolkozol, és gondolkozol, úgyhogy számodra a telefonálás a legjobb módja a dolgok közlésének, és akkor nem agyalsz annyit.

Nehezen hagyod hátra a múltat

Az embereknek könnyen tudod azt mondani, hogy te megtetted, amit lehet, és a múltba te sem tudsz visszamenni, hogy változtass rajta. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem gondolnál arra, hogy mi történne, ha visszajuthatnál a múltba. Sajnos túl sokat is gondolsz erre. Inkább gondolj a jövőre, és arra, hogy azt változtasd meg ami várható. Engedd el a múltat és inkább lépj tovább. Jobban jársz!

Igaz rád valamelyik pont?

Ezt olvastad már?

No Comments