4 jel, ami segít(het) újraértékelni magad és újrakezdeni az életed – belevágsz?

Senki sem akar feladni valamit, amire évek óta törekszik. Senki sem akarja elhagyni azt a személyt, akivel mindig is képzelte a jövőjét. Soha senki nem akarja elismerni a vereséget. Pedig néha el kell….

Előbb vagy utóbb az élet akadályokat görget eléd. Ezek az akadályok nem azért vannak, hogy bántsanak minket. Azért vannak, hogy segítsenek növekedni. Ezek az akadályok olyan jelek, amelyeket látnunk kell, hallnunk kell és meg kell tapasztalnunk az életünk előrehaladása érdekében. Szükségünk van ezekre a jelekre, hogy megtanuljuk, hogyan kell valóban élni.

Ha ezen jelek valamelyikét tapasztalod, akkor itt az ideje, hogy lépj vissza, és értékeld újra a jelenlegi helyzetedet Lehet, hogy ideje újrakezdeni az életedet!

Nem emlékszel arra, hogy mikor voltál utoljára boldog

Mikor érezted utoljára az igazi boldogságot? Csak felébreszd napról napra és követed a rutinodat? Ez boldoggá tesz? Vagy csak azért csinálod, hogy túljuss a napokon? Ha megteszel mindent, amit csak meg tudsz tenni, de a belső hangod közben a fejedben sikítozik, hogy valami nincs rendben akkor itt az ideje elgondolkozni a dolgokon.

Mert megérdemled hogy boldog légy. Ha a jelenlegi helyzeted nem hoz neked többé boldogságot, akkor tovább kell állni. Néha jó beismerni, ha valami már nem működik.

Nincs meg benned a szikra

Ha megnézed a fényképeidet, akkor látod a szemedben a fényt? A lelked most is fényre gyúl, amikor valami új projektbe kezdesz? A szenvedély az üzemanyagunk, amelyre mindannyiunknak szüksége van az életünk folytatásához. Enélkül elveszítjuk magunakt. Elkezdjük elfelejteni mindazokat a dolgokat, amikről mindig is álmodtunk. Ha valaha benned volt az igazi tűz, de most csak kis lángocska pislákol, akkor ezt észre kell venned.

Lehet, hogy a munkád, vagy az a személy, akit akartál, és amire régen vágytál már nem perzsel úgy fel. Lehet, hogy itt az ideje, hogy végre búcsút mondj ezeknek, és továbbléphess, hogy aztán megújítsd a szikrát. Ne hagyd, hogy visszatért az árnyékba, ha egyszer már fényesen égtél!

Kimerítetted az összes lehetőséged, de valami miatt még mindig nem érzed jól magad

Hallgass magadra! Mindenkinél jobban ismered magad. Elkap egy fura süllyedő érzés, amikor meglátod a kedvesed számát a telefonodon? Ha már egyszer szakítottatok a múltban, és újra összejöttetek, akkor ez a szakadék köztetek csak tovább szélesedett, de nem vetted észre. Esténként sírva fekszel le aludni, mert a munkád kikészít? Ez nincs így jól!

Időnként eljutunk az életünkben olyan ponthoz, amikor úgy tűnik, hogy semmi jó, amit csinálunk. Úgy érezzük, hogy merő kudarc vagyunk. Úgy érzed, hogy mindenki csalódott benned. Attól tartasz, hogy senki sem fog belédszeretni, hogy sosem kapsz új munkát, ahol jól érzed magad, vagy éppen a jelenlegi helyzeted jobb lesz, mint a mostani.

Engedd meg magadnak, hogy lerázod a negatívumokat, a fájdalmat, a haragot és úgy élj, ahogy mindig is akartál. A változás félelmetes, de ugyanakkor az egy helyben maradás is az, ahol érdektelennek érezzük magunkat. Ne szégyeld a továbblépést. Ne szégyeld végre felismerni a saját értékeidet. Soha nem egy kapcsolatra, vagy egy munkára van szükséged azért, hogy egésszé válj. Mindig minden ott volt előtted, hiszen minden amire szükséged van az benned van.

Mentálisan és érzelmileg leeresztett állapotban vagy

Lehetetlen azt gondolni, hogy az élet sosem fárasztó, vagy ne lennénk fáradtak néha-néha. A késő éjszakai virrasztások, a stressz elkerülhetetlen részei az életünknek, de nem szabad hagynunk hogy az érzelmeink teljesen irányítsák az életünket.

Amikor elhatározod, hogy továbblépsz, akkor lehet, hogy az irodai padlóra roskadva sírsz majd, vagy a fürdőszobában a zuhany alatt, és azt kívánod, hogy bárcsak eltűnne minden fájdalom. Talán hetekig dolgozol azon, hogy végre meglépd ezt a lépést, de megtorpansz és újra csak a fájdalom érkezik és a sírás. Ettől pedig kimerültnek érzed magad, és ez sokkal mélyebb is lehet, mint gondolnád. Befolyásolja az alvásodat, nem tudsz úgy teljesíteni a munkában… Egyszóval a padlón vagy.

Ha azon a ponton vagy, ahol minden nap annyira érzelmileg elárasztottnak érzed magad, hogy már nem tudod értékelni a saját életedet, akkor ideje elgondolkozni. Ülj le és szánj időt arra, hogy átgondold azokat a dolgokat, amelyek miatt így érzed magad. Ne éld mentális és érzelmi kimerültségben az életedet, próbáld megtalálni az egészséges kapcsolatot önmagaddal, és a világgal.

Tartozol magadnak annyival, hogy megpróbálod észrevenni a jeleket, és továbblépni, ha úgy hozza a sors!

Ezt olvastad már?

No Comments