8 lecke az életről, ami segíti a gyógyulásodat

Talán pont most van szükséged ezekre a szavakra. Csendesedj el egy picit és figyelj befelé, miközben olvasod.

1. Bár lehet, hogy épp a poklot járod meg, ez nem jelenti azt, hogy soha többé nem fogsz mosolyogni. A fájdalom mindig átmeneti. Emlékezz erre, mielőtt feladnád.

2. Egy év múlva teljesen más ember leszel, mint most vagy. A fájdalom sokkal erősebbé, sokkal jobbá és együttérzőbbé tesz téged. Napról napra egyre jobban fejlődsz.

3. Tanulj meg megbocsátani magadnak, és gyakorold minden egyes nap. Mindaddig, amíg nem válik szokássá. Ember vagy, megengedheted magadnak a hibákat és a fájdalmat.

4. Nem fogsz tudni gondoskodni másról, amíg nem tanulsz meg gondoskodni magadról. Vigyázz az elmédre, a testedre és a lelkedre. Légy kedvesebb magaddal, add meg magadnak a gyógyuláshoz és a növekedéshez szükséges időt.

5. Nem minden barátság tartós. Meg fogod tapasztalni, hogy a legnagyobb fájdalom közepette bizony nem lesz ott minden barát. Tudom, hogy fáj, amiért ezek az emberek hátat fordítanak neked, de ez is egy lecke. Meg kell látnod, kik az igazi barátaid.

6. Hagyd, hogy a fájdalom empátiára tanítson. Hagyd, hogy erőt adjon neked. Hagyd, hogy megmutassa, megállíthatatlan és elpusztíthatatlan vagy. Ne feledd, hogy máskor is törtél már össze, és most sokkal erősebb vagy, mint voltál.

7. Ne próbálj meg ott lenni mindenkinek. Főleg akkor ne, amikor a leginkább önmagadra van szükséged. Nem azt mondom, hogy zárkózz el mindennemű segítségtől, egyszerűen először önmagadat kell rendbe tenned, hogy adni tudj.

8. Hagyd abba a sajnálkozást a múlt fölött. Nem változtathatsz azon, ami történt. Mindössze annyit tehetsz, hogy tanulsz belőle, azután továbblépsz. Ne élj a múltban, mert elszalasztod a boldog pillanatokat. Hiszen az élet mindig a jelenben zajlik.

Olvasd el ezt is:

No Comments