10 dolog, amit ha megteszel magadért, az életed *megbánás nélküli* lehet …

Lehet, hogy már túl is vagy néhány ponton, de az is lehet, hogy még sok minden áll előtted. Semmi gond! Légy a húszas (vagy akár a harmincas) éveidben, akkor is lehet fejlődni és kell is!

Találj magadra egyedül, még akkor is, ha nem akarod!

A legtöbb ember az élet nagy részét anélkül éli, hogy nem tudja, hogy ki is ő valójában, vagy mit akar. Ha megfelelő időt töltesz magaddal, ha kilépsz néha a komfortzónádból, akkor sokat növekedhetsz és ez segít rájönni, hogy mit is akarsz az élettől, és magadtól!

Kezdd el beismerni, ha tévedtél!

Ez nem könnyű feladat, de nagyon fontos. Ha nem akarsz olyan emberré válni, akire mindenki panaszkodik, mert sosem tudsz bocsánatot kérni, és mert nem tudod lenyelni a büszkeségedet, akkor változtass. Mindenki követ el hibákat, ebben nincsen semmi szégyellnivaló. Sokkal jobb lehetsz, ha megbocsátasz másnak.

Tegyél fel nehéz kérdéseket

Még olyan kérdéseket is, amelyekre nem feltételenül akarod tudni a választ. Nehéz kérdéseket feltenni sok tanítással bír, hiszen a válaszok létfontosságúak és sokat adhatnak hozzád a növekedés szempontjából.

Ne pazarold az idődet lényegtelen dolgokra

Az élet már elég stresszes így is, nem kell felesleges pörgés az apró bosszúságok miatt. Főleg olyanok miatt, amik felesleges drámákat hoznak az életedbe. Ideje elengedni ezeket a dolgokat, és az élet fontos dolgaira összpontosítani.

Fogadd el, hogy attól, hogy a közlekedést szidod, ez nem segít gyorsabban eljutni a célodhoz

Megengeded magadnak, hogy ok nélkül tönkretedd a reggeledet, mert megint a dugóban ülsz? Ne hagyd, hogy az érzelmeid átvegyék az irányítást feletted. Gondolkodj pozitívan, és dolgozz azért, hogy megváltoztasd az általános hozzáállásodat a dolgokhoz.

Tartsd meg a pénzed!

Helyezd fizetésed egy részét egy megtakarítási számlára, amihez nem nyúlsz hozzá, csak ha nagyon szükséges. Számold össze mennyit költesz étkezésre, ruházkodásra, utazásra egy hónapban és azt rakd félre, a többit pedig tedd a megtakarítási számlára. Ne költs feleslegesen, csak azokat a dolgokat vedd meg, amikre feltételenül szükséged van.

Kezdj el többet olvasni!

Az olvasás elengedhetetlen a növekedésedhez. Bővíti az elméd, és segít új szemszögből gondolkodni az élet egyes dolgairól. Csinálj egy kihívást, hogy olvass el egy könyvet havonta, vagy kettőt. A lényeg, hogy olvass! Az olvasás edzés az agy számára, és nagyszerű, hogy tovább emlékezz a világ fontos dolgaira.

Tanuld meg a hallgatás művészetét

Mindenki annyira el van foglalva a saját életével és az általuk elvégzett munkával, hogy hajlamosak minden beszélgetést saját magukról folytatni. Te ne beszélj arról, hogy mit tettél, inkább kezdj el másokat hallgatni. De tényleg hallgasd! Jegyezd meg, hogy miről mesélnek neked az emberek és figyelj oda, kérdezz és formálj véleményt. Ne mondj mindig igent, ne bólogass mindenre, hanem legyen véleményed.

Szerezz több élményt

Kevésbé aggódunk a húszas éveinkben, hogy tapasztalatokat szerzünk, mint más életkorunkban. Költs arra több pénzt, hogy tapasztalatokat szerezz, mintsem, hogy anyagi javakat (autó, telefon, ruhák, ékszerek) birtokolj. Az emlékek és a pillanatok megosztása más emberekkel úgy kitölthet téged, mintha minden helyről hoztál volna haza valamilyen szuvenírt.

Írd le el a hosszú és rövid távú céljaidat

Fontos, hogy kitűzd azokat a céljaidat, aminek megadsz egy időkeretet. Választhatsz erre egy naptárt is, amibe vezeted a napi, heti, havi, évi céljaidat, de a lényeg, hogy legyen nyoma, hogy felírtad őket valahová, és aztán el is végezted őket. Fontos, hogy leírd, hiszen így elszámoltatható vagy önmagad számára is!

Ezt olvastad már?

No Comments