11 dolog, amit imádunk Olaszországban!

Olaszország jó okkal az utazás szerelmeseinek egyik kedvenc célpontja: a kihívásokkal teli hegyek, a mérsékelt éghajlat, az ínycsiklandó konyha és a lenyűgöző történelem teszi olyan imádnivalóvá. Összegyűjtöttünk hát 11 dolgot, amiért Olaszország a kedvencünk.

1. Toszkána öröksége

A filmekből már jól ismert Toszkána híresen romantikus vidék. Ha ott járunk, mindenképp látogassunk el a következő három városba, amely az UNESCO-világörökség része: Firenzébe, San Gimignanóba és Sienába.

2. Puglia építészete

Puglia nemcsak a boráról és az olívaolajáról híres, hanem az építészetéről is. Alberobello városa a régióban a világörökség része. Népszerűségét a trullóinak köszönheti. Ezek hengeres vagy négyszögletes épületek, a tetejük süveges. A 13. század hangulatát hozzák el nekünk, közel 1000 ilyen épület található Alberobellóban.

3. Szicília barátságos bája

A szicíliai konyha meglepően pazar, az emberek kedvesek, a sziget pedig maga a napfürdő. Európa hetedik legnagyobb szigete tökéletes választás egy nyaralás céljából, ha pedig fel akarjuk fedezni a sziget élővilágát, pattanjunk biciklire és járjuk be két keréken.

4. Umbria konyhája

Umbria egy Közép-Olaszországban található régió. Ha hamisítatlan olasz élményekre és ételekre vágyunk, akkor ide kell jönnünk. A konyhája valami isteni: szarvasgomba, házi tészta, fantasztikus vörösborok, mint a Sagrantino és Torgiano, valamint fehérborok, mint például az Orvieto. A vidék olyan, mint egy ezerszínű festmény: zöld olajfaligetek, sárga napraforgók és piros pipacsmezők ameddig a szem ellát.

5. A fenséges Dolomitok

A Dolomitok az Alpok egy hegycsoportja, amely Észak-Olaszországban terül el. Hegymászók, síelők, túrázók és kerékpárosok Mekkája. A bájos városok, a hegyvidéki táj és a csodás szőlőültetvények vonzzák a turistákat. Érdemes idegenvezetést kérni, és úgy bejárni a legszebb helyeket.

6. Piemont borai

Piemont Olaszország második legnagyobb régiója, itt található az olaszok egyik legismertebb borvidéke, a Barolo. A híres piemonti borok kiválósága a Nebbiolo szőlőnek köszönhető. Ez a régió leginkább családi bortokokból áll, a legtöbb díjnyertes bort itt termelik, mint például Barbera, Barolo, Barbaresco, Dolcetto, Nebbiolo, Grignolino, Malvasia és Asti Spumante.

7. Velence csodás csatornái

Velence az építészeti szépségek tárháza, leginkább a csatornáiról és hídjairól híres. Nem véletlenül hívják a Hidak Városának. Sőt, Csatornavárosként is ismert a vízi utak ikonikus labirintusa miatt. Velence szintén az UNESCO-világörökség része.

8. Orvieto földalatti városa

Orvieto egy város Umbria régióban. Azért olyan híres, mert egy vulkáni tufa alkotta hegycsúcson terül el. Ez már önmagában egyedivé teszi, és a titkos földalatti városról még nem is beszéltünk. Ezek a barlangok, alagutak, átjárók a nemesi családok számára szolgáltak menedékként az ostrom idején.

9. A napos Szardínia

Szardínia a földközi-tengeri térség második legnagyobb szigete. Egy bájos ország homokos partokkal, a tenger illatával és rengeteg napsütéssel. A kellemes éghajlathoz egy élénk vadvirágokkal borított festői táj is dukál.

10. Assisi kastélyai

Assisi városa Perugia megyében található. Ahogy a nevéből is láthatjuk, ez Assisi Szent Ferenc szülőhelye. Ez a kedves kis város nagy számú szent hellyel büszkélkedhet, mint a Szent Ferenc-bazilika. A városban két középkori kastély is van, amely nyitva áll a nyilvánosság előtt.

11. Siena autómentes utcái

Ez az elbűvölő város időutazást ígér. Mivel az ősi városfal még mindig sértetlenül áll, úgy tűnik, mintha Sienában megállt volna az idő. A város szívében rengeteg kávézó és étterem várja a turistákat, itt található a Fonte Gaia szökőkút is. Sienára jellemző továbbá, hogy nincsenek járművek, ezért a kerékpározók imádják.

Idén az Avon illatmágusait is megihlette ez a csodás ország, négy igazi nyári illattal készültek!

Nézd meg ezt is:

No Comments