10 *erős lecke,* amit csak tapasztalatok útján tanulhatsz meg …

Mindegy, hogy hány diplománk van és mennyire vagyunk képzettek, vannak dolgok, amelyeket csak az élet iskolájában tanulhatunk meg.

1. Mindennek van valami célja. 

“Akinek van miért élni, szinte bármit elvisel.” – Friedrich Nietzsche

Lehet, hogy kitüntetéssel diplomázol és mesebeli karriert futsz be, de mégsem érzed magad teljesnek. Ez az a helyzet, amikor megtanulod, hogy valójában mennyire fontos az, hogy legyenek céljaid és legyen mozgatórugója az életednek; és ez túlmutat az oktatáson és a kényelmes munkán.

2. Hogyan légy független.

“Hogy megtaláld magad, gondolj magadra.” – Szókratész

Megtanulod, hogy képes vagy megállni a saját lábadon és gondoskodnod kell magadról. Szüleid és tanáraid már nem kísérnek tovább az úton, saját magadnak kell megoldanod az életedet, mert nincs más, aki jobb válaszokat tudna adni a kérdéseidre, mint TE MAGAD.

3. Az időt nem tudjuk befolyásolni.

“Mindent megkaphatsz, csak nem mindent egyszerre.” – Oprah Winfrey

Az élet megtanít arra, hogy nem mindig kaphatod meg azonnal, amit szeretnél, és még ha nagyon jól is gazdálkodsz az idővel, akkor sem tudsz uralkodni rajta. Nem tehetsz semmit, ha még nem jött el a TE IDŐD.

4. Hogyan lépj tovább.

“A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes. Csak az számít, hogy legyen bátorság a folytatáshoz.” – Winston Churchill

Amikor az iskolában egyest kaptál vagy rosszul sikerült egy vizsga, könnyű volt kijavítani, vagy többet kellett tanulni, de az életben a kudarc nagyon ijesztő tud lenni, sokszor alapjaiban rengetheti meg az dolgokba vetett hitedet. De így tanulod meg, hogy szabad hibázni, nem dől össze a világ, és azt is, hogyan tudsz felállni, továbblépni és elfogadni, hogy mindez csak egy hosszú út része.

5. Hogyan légy türelmes.

“A türelem keserű, de a gyümölcse annál édesebb.” – Arisztotelész

Ha az időt nem tudod kontrollálni, nincs más választásod, mint türelmesnek lenni és kivárni, amíg beérnek a dolgok. Sok-sok türelem és hit kell ahhoz, hogy kivárd, az amit nagyon szeretnél. Amiért küzdesz, egyszer csak ott lesz, de nem akkor, amikor akarod, hanem amikor készen állsz rá.

6. Mindenkinek szüksége van szeretetre.

” Ha valaki nagyon szeret, az erőt ad, míg ha valakit te szeretsz nagyon, az bátorságot ” – Lao Ce

Nem a kiskutyád iránti vagy egy iskolás szerelemre gondolunk itt, hanem arra a mély, igazi szeretetre, amely az odaadáson és a kedvességen alapul, és amely hatványozottan tölt fel energiával és erővel. Sehol nem tanítják, hogyan leljünk szeretetre, mindent menet közben kell megtanulni, még ha ez azt is jelenti, hogy nem sikerül azonnal.

7. Mindig van választási lehetőség.

“A végén kiderül, hogy ami történt, az a te döntésed volt és mindegy, hogy milyen nehéz volt meghozni a döntést. Csak az számít, hogy te így döntöttél.” – Cassandra Clare

Még akkor is van választásod, amikor úgy tűnik nem te irányítod a dolgokat. Az is választás, ahogyan látod a dolgokat, ahogyan reagálsz rájuk, ahogyan vélekedsz önmagadról és a jövődről.

8. Néha mindenkinek szüksége van segítségre.

“Azért kaptuk a könnyeinket, hogy a többiek lássák, amikor segítségre van szükségünk.” – Joshilyn Jackson

Mindegy, hogy mennyire vagy független, néha mindenkinek jól jön kisebb-nagyobb segítség. A csalódás és a fájó szív nyomot hagy rajtad és ilyenkor kell egy kis plusz erő, hogy összekapd magad és tovább menj. Az élet megtanít arra, hogy nem mindig tudjuk egyedül végigcsinálni…

9. Semmi sem állandó.

“Az életben minden változik. Ki kell élvezni, amikor jól mennek a dolgaink, mert nem tart örökké. És nem kell aggódni akkor sem, amikor rosszabb napokat élünk, mert az sem fog örökké tartani.” – Ismeretlen

A fájdalom elmúlik. Az érzések időlegesek, ahogy a Földön töltött időnk is, ezért nem mindegy, hogyan töltjük és élvezzük az életet.

10. Nincs lehetetlen.

“Figyelj arra, hogy mit nem szabad. Figyelj arra, hogy mit ne csinálj. Figyelj arra, hogy mit nem tudsz. Figyelj arra, hogy mi nem lesz. Figyelj ezekre, aztán figyelj rám: Bármi megtörténhet, érted? Bármi lehetséges!” – Shel Silverstein

Az élet nagyon nehéz tud lenni, de egyben lenyűgöző is. Egy szempillantás alatt fantasztikus lehetőségeket nyújt át, amely megváltoztathat mindent körülötted. Közelebb visz az álmaidhoz, és segít valóra váltani azokat.

Olvasd el ezt is:

No Comments