Miért lennél olyan emberrel, aki nem szeret?

Miért lennénk olyan emberrel, aki nem szerelmes belénk? Szeretnénk azt gondolni, hogy jobbak vagyunk ennél. Hogy nem vagyunk hajlandók elfogadni a langyos vizet. Mégis gyakran csináljuk, nem igaz? Akár bevalljuk magunknak, akár nem.

Ha szerelmesek vagyunk valakibe, és a másik is úgy dönt, hogy velünk marad, akkor azt feltételezzük, ő is hasonlóan érez. Észszerű azt gondolni, hogy ha valaki elkötelezi magát melletted, akkor az nem kis dolog.

Ha egyáltalán nem törődne veled, akkor már rég elhagyott volna, nem igaz?

A valóság azonban az, hogy sokan csak azért mennek bele a randizásba és egy kapcsolatba, mert magányosak. Vagy úgy gondolják ez kell ahhoz, hogy kigyógyuljanak egy régi traumából. De az is lehet, hogy úgy vélik, jobb emberré válhatnak ezáltal.

Igen ám…

Csakhogy egyik ok sem egyenlő a szerelemmel. És akkor adott a kérdés, hogy minden együtt töltött pillanat hazugság volt csupán? Még mindig emlékeztek a kezdetekre – az édes szavakra, a varázslatos pillanatokra. Arra a percre, amikor kimondtátok, együtt vagytok.

Aztán kiderült, hogy ő nem azt érzi, mint te. Belekerültetek egy érzelmi spirálba, ami ki tudja, merre tart. Talán azt gondolod, hogy mindez csak átmeneti. Hogy időre van szüksége. Hogy most nehéz, ám idővel minden jobb lesz.

De őszintén…

Aki nem szeret, az nem szeret. A szerelem nem választás kérdése. Nem lehet kierőszakolni. Ha nincs, akkor nincs. Tehát kérlek, ne maradj olyan ember mellett, aki nem adja oda a szívét neked. Aki nem gondoskodik rólad, nem ad biztonságot, nem imádja minden porcikád.

Hiszen megérdemled a szerelmet.

Azt a tiszta, mély és őszinte szerelmet, amiről a filmek szólnak.

Megérdemled, hogy egy olyan emberrel legyél, aki szerencsésnek érzi magát, amiért az élete része vagy. Megérdemled, hogy olyan férfit találj magad mellé, aki hajlandó erőfeszítéseket tenni, aki az első pillanattól tudja, hogy neki szánt a sors, és aki nem rest időt és energiát fordítani a kapcsolatotok növekedésére.

Ezért kár lenne olyan emberre időt pazarolni, aki nem értékel.

Ideje, hogy végre tisztán láss!

A (neked) legjobbat érdemled!

Olvasd el ezt is:

No Comments