10 természeti csoda, amiről nem hiszed el, hogy valódi (pedig de!)

Van egy listánk arról, hogy melyek azok a helyek, amelyeket a természet teljesen megbolondulva hozott létre. Mutatjuk.

Grand Prismatic Spring tó (Wyoming állaom – Egyesült Államok)

Ez a forrongó tó a harmadik legnagyobb a világon az új-zélandi Frying Pan-tó és a Dominikai Köztársaságban található Boiling-tó után. Átmérője 370 láb, ami nagyobb, mint egy futballpálya és állandóan fortyog. Télen-nyáron bármikor ott járva csodás és misztikus látványt nyújt.

https://www.instagram.com/p/BasLP2TAJpN/?utm_source=ig_web_copy_link

Kappadókia (Törökország)

Mindannyian ismerjük Törökország színes tájat. Azonban nem mindenki fedezte még fel a történelmi régió szépségét a török ​​tartományokban. Használd ki a lehetőséget, hogy lásd a napfelkeltekor túrára induló hőlégballonokat, ha tudsz akkor szállj is fel egyre, mert fentről csodás mély kanyokat, völgyeket láthatsz.

View this post on Instagram

Such a beautiful day! ☀️

A post shared by SULTAN CAVE SUITES (@sultan_cave_suites) on

Mammoth tavak (Kalifornia, Egyesült Államok)

El tudsz képzelni, hogy egy szív alakú meleg forrást biztosító tavacskába csobbansz? Ezt akár valóra is válthatod Kaliforniában, hiszen ez a csodás tó egy völgyben található, ahol kristálytiszta hegyi patakok táplálják.

Kakslauttanen Hotel (Finnország)

Ezek az átlátszó igluk ideálisak arra, hogy bármikor megfigyeld az északi fényt a sarkvidéken és nyugi! Nem fogsz benne fázni, mert ezek a kis házikók teljesen felszereltek, és minden jóval ellátottak!

Szent Mihály-hegy (Cornwall, Anglia)

A csodás angol vidéknél nincs is szebb! Hát még ha ezt a különleges kis szigetet útba ejted. A Szent-Mihály hegy története 1000 évre nyúlik visza, és a kápolna 1650 óta áll a Szent Aubyn család otthonaként.

Cenote Ik-Kil (Mexikó)

Mexikó nagyon gazdag a cenotákban (azaz a természetesen kialakult kútszerű karsztképződményekben) ráadásul az egyik legszebb hely az Ik-Kil. Ha el akarsz ide jutni készült fel, hogy 26 métert meg kell másznod, de utána csodás látvány tárul eléd.

Smoo-barlang (Skócia)

A Smoo-barlang Skócia egyik legérdekesebb és legmitíkusabb barlangja, ráadásul ez egyben Nagy-Britannia egyik legnagyobb tengeri barlangja is. A Smoo-barlang neve „lyukat” vagy „rejtekhelyet” jelent, tehát rengeteg olyan monda övezi, ami szerint itt rejtettek el különböző kincseket az évek során.

View this post on Instagram

Reposted from @unlimitedscotland ® Presents ⠀ UNLIMITED SCOTLAND ® 📸:  @dafyddpowell31 📍:  #smoocave SELECTED BY| @jaxfrost._ 🌟 FOLLOW US l @unlimitedscotland TAG US l #unlimitedscotland #scotland ____________________________________________ Love Edinburgh? ♥️ 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 🏰 Follow us  @unlimitededinburgh ! ♥️ 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 🏰 ____________________________________________ FAMILY HUBS @unlimitedhubs 🌎 ____________________________________________ AMBASSADORS 🎖 for some of the best traveller photos of Scotland @jaxfrost._ 🌟 @jamieneillscotland 🌟 @mybonnietravels  🌟 @paulwilsonsphotography 🌟 @eddiefitz7 🌟 @stephenwardlaw 🌟 @scottishstoater 🌟 Become an ambassador @unlimitedambassadors 🎖 Link in bio ____________________________________________ ADMINS @ramseyselim & @jaxfrost._ ____________________________________________ #igersscotland  #visitscotland  #スコットランド    #Σκωτία   #loves_scotland  #ਸਕੋਟਲੈਂਡ  #instascotland  #scotspirit  #ilovescotland  #scotlandisnow  #escocia   #ecosse   #beautifulscotland  #schottland  #scozia   #اسكتلندا   #szkocja   #ig_scotland  #thisisscotland  #苏格兰   #स्कॉटलैंड   #igersscotland  #scotlandsbeauty  #igscotland  #Шотландия   #unlimitedsoul   #thescottishcollective 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

A post shared by Scozia che Passione (@scoziachepassione) on

Tongariro (Új-Zéland)

Tongariro Új-Zéland nemzeti parkja és a Világörökség része. 2000 és 2003 között itt forgatták a Gyűrűk ura filmeket, így a park sok-sok része feltűnik a film egyes jeleneteiben.

Lila akác alagút (Kitakyushu, Japán)

Ezt csodálatos helyet ha Japánban jársz, akkor meg kell nézned, ugyanis itt legalább 150 akácféle virágzik egyszerre, ráadásul 20 különböző fajtájúval is megismerkedsz. A legjobb az áprilisi végi, május eleji érkezés.

Ithaa tenger alatti étterem (Maldív-szigetek)

Az “Ithaa” jelentése “gyöngyház” és ez a különleges hely a Maldív-szigeteken található meg. Az étterem 5 m (16 láb) tengerszint alatt található a Rangali-szigeten. Az Ithaa a világ első ilyen étterme, miközben eszel-iszol közben halak ezreit nézheted, de még vizes sem leszel.

Te hová utaznál el most azonnal, ha lehetne?

Ezt is ajánljuk!

No Comments