Üzenet a nőnek, aki túl sokat csalódott már a szerelemben

Rengeteg olyan nő van, aki számára a szerelem egy tiszta szövetség, nem pedig egy ravasz játék vagy egy könnyed kaland. Ez azonban néha átok, mintsem áldás. Vagy talán mégsem?

Azt hiszed, valami baj van veled. Azt hiszed, nem oké, hogy túl könnyen esel szerelembe. Ahogy az sem, hogy elvárod: a párod ugyanúgy szeressen viszont, ahogy te szereted a párodat. Teljes szívből, igaz szerelemmel.

A te szereteted tiszta és feltétel nélküli. Nem hiszel abban, hogy a szeretetet és a szerelmet ki kell érdemelni. Soha nem kellett senkinek bizonyítania, hogy méltó az érzéseidre. Te egyszerűen csak törődtél, közben remélted, hogy viszonozni fogják.

De nem így lett.

Te szeretted. Értékelted. Megbecsülted. Akartad őt. Nem is érted… Mintha te lennél az egyetlen, aki pontosan tudja, miről szól a szerelem. Mintha mindenki más rosszul csinálná.

Állítólag a szerelem egyszerű, te azonban csak a nehézségekkel teli oldalát ismered. A rengeteg csalódást. Azon gondolkodsz, mit rontasz el mindig. Talán túl könnyen szerettél bele, ezért elvesztetted a vonzásodat. Talán a női játszmák hiányoztak, amiket elítélsz. Talán nem kellett volna rögtön kinyitnod a szívedet.

Olyan ember vagy, aki mindig próbál egyre jobbá válni és még jobban szeretni.

Pedig valójában már most is elég jó vagy!

A szerelem nem mindig könnyű és a happy endre is várni kell. Tudom, hogy elfáradtál. Tudom, hogy kifogytál az ötletekből, hogy mit kellene legközelebb másképp csinálnod. Még a legnagyobb szívvel, a legjobb szándékkal és türelemmel élő emberek is belefáradnak néha az életbe.

Tudod, hogy megérdemled a boldogságot. Az azonban már más kérdés, hogy vajon meddig kell várnod rá.

Számodra az érzelmek kimutatása nem gyengeség, hanem sokkal inkább bátorság. Ezért nem rejted véka alá a csalódottságodat sem. Ugyanakkor emlékezz rá, hogy: mélyen törődni valakivel, szeretni feltétel nélkül és újrakezdeni egy újabb csalódás után is bátorság.

Bátor vagy!

Rendben van a csalódottságod, de nem fog örökké tartani. Kérlek, ne változz meg olyanok kedvéért, akik nem értékeltek eléggé. Szeress olyan tisztán, mint eddig. Igen, néha fáj odaadó, tiszta lelkű és bátor embernek lenni, ugyanakkor hosszú távon sokkal szerencsésebb leszel, mint bárki más.

Nem azért csalódsz folyton, mert valami baj van veled. Gondolj inkább úgy rá, hogy egy lépéssel megint közelebb kerültél ahhoz a férfihoz, aki megérdemel.

Egy napon találkozni fogsz valakivel, aki a szerelmedet nem teherként, hanem áldásként fogja tekinteni. Aki szerint az érzéseid nem gyengeségek, hanem erősségek. Úgy fog szeretni, ahogy megérdemled, és meg fogja látni a mélyen eltemetett értékeidet.

Egy nap megkapod a szerelmet, amire vágysz.

Olvasd el ezt is:

1 Comment

  • comment-avatar
    Mária 2020 szeptember 24. (7:10 de.)

    Igen en is vágyom egy igazi társra akivel meg találom végre a boldogságot.