Hagyd abba, hogy rajongsz azért az emberért, aki válaszra sem méltat…

Mindannyian voltunk már ott, ahol jelenleg te vagy. Nem ítélkezünk, hiszen néha az élet olyan lapot oszt, amit nem tudunk hová tenni.

Először. De ha a fejünk legyőzi a szívünket, akkor ezen is túl léphetünk.

Rányomsz a “küldés” gombra a telefonodon, aztán vársz.

Vársz, vársz és tovább vársz.

Lerakod a telefont, eltolod magadtól, hogy ne nézegesd. Elfoglalod magad. Megnézel egy filmet, pakolászol, olvasol. Néha azért ránézel a telefonodra, hogy válaszolt-e már.

Semmi. Próbálsz úgy tenni, mintha nem fájna. De kicsit azért fáj. Ahogy múlik az idő, egyre jobban.

Eltolod magadtól a fájdalmat és arra gondolsz: biztos veled van a baj. Nem kellett volna “nyomulnod”. Nem kellett volna elküldened azt a kedves vagy érdeklődő üzenetet. Tipródsz ezen, majd azt a megoldást választod, amit sokan már előtted: a hézagokat romantikus elképzelésekkel töltöd ki.

Elmondod magadnak ezerszer, hogy a másiknak biztos sok dolga van, fontos ember, sokkal elfoglaltabb, mint te, és egyébként is, biztos zavartad az üzenettel.

Mert ő sokkal érdekesebb és fontosabb mint te. Rengeteg dolga van, más az életetek, ez rendben van, az ővé sokkal inkább tele van, sok energiát kíván tőle a munkája. Meg aztán, néha pihennie is kell. Igen, biztos zavartad. Megzavartad valamiben az üzeneteddel.

Bármilyen mentséggel is szolgálsz erre a viselkedésre a tény az tény marad: te teszel több energiát és törődést a kapcsolatba. Természetesen vannak elfoglalt emberek, és hajtós korszakok, de ha folyton a telefont bámulod, mert a másik válaszra sem méltat a kérdés kézenfekvő: biztos, hogy nincs tíz másodperce, hogy egy mondatot visszaírjon egész nap?

Az elfoglaltság nem csak egy pajzs amit azért tart az illető maga elé, mert nem tud és nem is akar veled komolyabban foglalkozni?

Bárcsak ne mentegetnéd tovább ezt az embert, aki arra nem képes, hogy válaszoljon neked. Természetesen nem az agresszív öngondoskodást toljuk ebben az írásban, amikor mindennek és mindenkinek körülötted kell forognia. Tudjuk, hogy mindenki kotor, teper az életéért, és előfordul, hogy nem tudunk üzengetni és telefonálni.

De van különbség az elfoglalt ember közt, és aközött, ha valaki nem tesz semmennyi energiát és erőfeszítést a kapcsolatba. Ezt te is tudod. Legmélyén a szívedben tudod, hogy ez így nem jó.

De előfordul, hogy a szívednek szükséges van az eszed segítségére. Például most. Elég lesz már abból, hogy romantikus elképzelésekkel ruházol fel egy olyan helyzetet amikor a másik egyszerűen fütyül rád.

Add meg a másiknak a teret amire szüksége van, de vedd észre, amikor a te teredbe egyáltalán nem akar belépni.

Lépj tovább egy olyan “majdnem” kapcsolatból, amiben csak fájdalom van.

Ez is érdekelhet:

No Comments