Amikor felhív és vissza akar jönni, emlékezz rá, hogyan hagyott el…

El fog jönni annak a bizonyos üzenetnek vagy telefonhívásnak az ideje. Tudom, hogy mindennél jobban vágysz erre, mégis légy óvatos.

El fogja mondani, hogy szörnyű hibát követett el. Hogy mennyire sajnálja és hiányzol neki. Amikor túlságosan elfoglalt leszel, beletemetkezel az élet dolgaiba, akkor fog megtörténni. Érkezik egy üzenet vagy megszólal a telefonod.

De szeretném, ha emlékeznél valamire.

Elhagyott.

Minden habozás nélkül szakított veled. Minden előrejelzés nélkül távozott. Hagyta, hogy megkérdőjelezd az értékeidet. Összetörte a szívedet, és még csak nem is törődött vele.

Hagyta, hogy hetekig átsírd az éjszakákat, hogy küszködj, hogy ne tudj aludni a fájdalomtól, és hogy rossz érzéssel gondolj a továbblépésre.

Tudom, nem könnyű erősnek lenni ebben a helyzetben. Ha újra jelentkezik, azt fogod gondolni: „Nem hiszem el, hogy ez történik.” Az elméd vissza fog vezetni a régi szép emlékekbe, amikor minden tökéletes volt.

Ám, ha figyelsz a belső hangodra, tudni fogod, hogy ez csak a múlt.

És már semmi sem lesz olyan, mint volt.

Mert ahogy az elméd elkezd visszavezetni a régi szép emlékekbe, megmutatja majd azt a pillanatot is, amikor elhagyott. Újra összeszorul majd a szíved.

Tudom, hogy erre a pillanatra vártál hetek, hónapok vagy talán évek óta, de lépj hátra és vegyél egy mély lélegzetet. Keményen megdolgoztál azért, hogy túllépj rajta. Hogy elérkezz ahhoz az önmagadhoz, aki ma szembenéz veled a tükörben.

Tényleg újra kisírt szemekkel akarsz ott állni?

Amikor újra jelentkezik, emlékeztesd magadat, hogyan hagyott el. Emlékezz a szívfájdalomra, a kilátástalanságra. Emlékezz, mennyire nem érdekelted őt.

És van valami, ami még ennél is fontosabb.

Ne feledkezz el az értékeidről!

Ennél sokkal jobbat érdemelsz!

Ez is érdekelhet:

1 Comment

  • comment-avatar
    Lakatos Èva 2020 december 5. (11:17 du.)

    Annyira a szívemhez szólt…! ❤