Ne legyél elégedett a középszerrel, ha mély érzésű emberre vágysz …

Egy idő után (talán ez is a korral jár) az ember rájön, hogy hatalmas különbségek vannak abban a tekintetben, hogy valakinek szüksége van ránk, akar minket, vagy értékel és elfogad minden nap.

Igen, minden nap, még azokon a napokon is, amikor nem nagyon van bennünk mit szeretni.

Ne elégedj meg soha a fizikai vággyal, mert az egy kapcsolat alapjaihoz édes kevés.

Egy kapcsolat, egy test is lehet státusz szimbólum. Ezt mélyérzésű, vagy úgy egyáltalán, érző ember számára nagyon nehéz elhinni, de ez a helyzet.

Természetesen mindenki szeret tetszeni. Senki nem dobna oda egy kapcsolatot amiben folyton a szépségét, a tökéletességét a testét dícsérik. Nekünk, nőknek nagyon fontos, hogy tessünk a férfiaknak.

De akinek ez elég, az egy idő után rájön majd, hogy nem más, mint trófea, aki felé ráadásul hatalmas elvárások is érkeznek.

Mi történik majd akkor, ha a szépség megfakul, vagy az illető belefárad abba, hogy mindig tökéletesnek kell lennie? Összeomlás.

Nem vagy biodíszlet még akkor sem, ha szép vagy, elegáns, hibátlan.

Számtalanszor írtam már cikkeket a női szépségről és bizony sok értetlen komment érkezett rájuk, hogy mi bajom a szépséggel?

Ezek a kommentek sok dolog miatt bántottak. Először is, mert szerintem minden emberben van szépség, másodszor pedig azért mert ha valaki, akkor én bizony észre is szoktam ezt venni.

Ez a gondolatmenet sem arról szól, hogy ne érezd magad szépnek és ne tegyél meg mindent azért, hogy egésznek érezd magad.

Ez a gondolatmenet azt hivatott némileg boncolgatni, hogy elég – e a külsőség, és a testiség ahhoz, hogy elmélyüljön egy kapcsolat.

Tapasztalatam alapján ez nem lesz elég, pláne akkor, ha ennél többre vágysz. Ha például fontos neked a kommunikáció, a gyengédség vagy az intimitás más formái.

Ha ismered magad és eljutsz addíg, hogy meg tudod fogalmazni ki vagy, és milyen kapcsolatot képzelsz el az életedben, sokkal könnyebben jönni fognak a válaszok arra is, hogy milyen embert képzelsz el magad mellé.

Egy azonban biztos, hogy ha más elképzeléseid vannak arról, hogy egy társat hogyan kell értékelni, vagy akár a mindennapokban támogatni egyikőtök sem lesz hosszútávon boldog.

A középszer utol fog érni és te nem tudod majd, hogy mi a baj, hiszen mindig megdícséri a külsődet, és, hogy milyen csinos vagy, tehát bókol és figyel rád, akkor?!

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy erre van-e szükséged, és CSAK erre van-e szükséged?

Nem könnyű megtalálni a hibát a gépezetben, de megint csak azt tudom mondani, az önismeret mindenek előtt.

Lehet, hogy ami másnak megfelel, az neked kevés…

Ez is érdekelhet:

No Comments