Anne Hathaway kaliforniai házikója maga a mese!

Amikor Anne és férje Adam Shulman megbízták a belsőépítész csapatot, hogy átalakítsák és felújítsák újonnan vásárolt hétvégi házukat, úgy döntöttek, hogy csavarnak egyet a szokásos forgatókönyvön.

Érdemes volt, mert új házukban nincs semmi a kaliforniai  glamourból és drámából. Helyette inkább a természethez nyúltak vissza és egy varázslatos erdei menedéket alkottak. A tervező, Pamela Shamshiri szeme előtt egy svájci síház és egy Yves Saint Laurent inpsirálta elegáns otthon keveréke lebegett és sikerült is mindent kihoznia az 1906-ban épült házból. Történelem rajongóként a színésznőnek és férjének az volt a legfőbb célja, hogy megőrizzék a ház régi báját és hangulatát, amelyben egyúttal helyet kaphatnak vintage darabjaik is. Az eredmény pedig egy hamisítatlan egyvelege lett a skandináv, francia, angol és amerikai stílusnak, egy igazi kozmopolita otthon.

A régi réz lámpáknak és a többi réz kiegészítőnek köszönhetően a konyha otthonos, ugyanakkor régimódi hangulatot áraszt.

Az étkező az egyetlen olyan része a háznak, amelyhez alig kellett hozzányúlni, mindössze a falburkolatot újították fel és lágyítottak egy kicsit egy kicsit a téren az asztal fölé lógatot Adolf Loos lámpával és hófehér függönyökkel.

A reggelizőszoba zöldjét Anne találta ki, mert szerette volna az angliai vidék hangulatát is becsempészni a házba.

A viszonylag kis méretű nappalit a téli estékre hangolták, amikor egy jó könyvvel leülünk a kandalló elé és a meghitt hangulat átjárja minden porcikánkat. A vintage darabok itt sem maradtak el, a bőrfotel és az írósasztal a ház régi ódon légkörére reflektál, míg a dohányzóasztal és a sakktábla a színésznő korábbi szerzeményei, de tökéletesen illeszkednek az enteriőrbe.

A nagyobb családi nappali tökéletes helyszín arra, hogy mindenki együtt legyen, és amelybe remekül illeszkedik játékos titokzatosságával az 1940-es évekbeli török szőnyeg.

A bejáratot teljes egészében felújították és földön heverő kínai selyemszőnyeg színei köszönnek vissza rajta.

A faburkolatú mennyezet azonnal meghitt érzetet varázsol a hálószobába. A házaspár és a tervező a ház sötét színeit itt szerette volna egy kicsit ellensúlyozni, ezért a hálószobát olyanra hangolták, mintha egy nagy puha rózsaszín felhő lenne.

A gyerekszobát pedig egy Wes Anderson film inspirálta és a megszokott a pasztell színek helyett inkább erősebb színekkel és fa elemekkel játszottak.

forrás

No Comments