8 ok, hogy miért nézz a *pároddal együtt* horrorfilmeket!

Sok pár, amikor arra készül, hogy közösen megnézzen egy filmet rögtön a romantikus, és a vígjátékok filmes kategóriára voksol. Pedig semmi baj nincs a horrorfilmekkel, sőt!

Kevés szórakoztatóbb dolog van, mint egy randi-este, amikor a kanapén heverve nézel a kedveseddel egy jó filmet. A legtöbben viszont ilyenkor nem mernek horrorfilmet választani, mert vajon mit szól ahhoz a másik fél? Pedig a félelmetes filmek sokkal többet jelenteken a kettőtök számára, mint az gondolnátok. Hoztunk erre 8 okot, amit ha elolvasol rögtön átgondolod majd a hétvégi filmválasztást is:

#1 Nagy esély van az ölelkezésre és összebújásra

Ha egy kicsi félősek vagyunk, akkor bátran hozzábújhatunk a mellettünk ülő ember karjához, így a félelmetes filmek nézése tökéletes leküzdése az esetleges fizikai háttereknek is. Az ölelkezés, bújás és a horrorfilmek kéz a kézben járnak.

#2 Új dolgokat tanulhatunk meg egymásról

A másik ember gondolatai vagy félelmei megismeréséhez egy horrorfilm tökéletes kiindulópont. Csak annyit kell tenni, hogy megnyomjuk a lejátszó gombot, a többit elvégzi a film.

#3 A stressz csökketése közös elfoglaltság lesz

Amikor nagy intenzitású pillanatokat élünk át (félelmetes jelenetek például) az nagyon jól csökkenti stresszünket. Ha mindketten képesek vagytok elengedni a stresszt, utána közel érezheted magadhoz a másikat, és ő is ugyanígy érzi. Ez az intenzív közös élmény sok adrenalint szabadít fel.

#4 Az agyad felszabadítja a dopamint is, így még közelebb kerülünk egymáshoz

Amikor ijesztő filmeket nézünk, agyunk dopamint szabadít fel, amely közelebb visz minket a mellettünk ülő emberhez. A dopamin azok számára, akik esetleg nem tudják, az a „jó érzés” a fejünkben. Bizonyos szempontból ez az oka annak, hogy egyesek annyira szeretik a horrorfilmeket.

#5 A horrorfilmek tökéletesek az eszmecserére

Ha horrorfilmet néztek, mindkettőtöknek sokat kell beszélnie utána az élményekről. Kritizálhatjátok az emberek mozdulatait a filmben, a szörnyeket, az ijesztős részeket, és áttekinthetitek közösen, hogy mi történt a film végén, amikor kitört a frász.

#6 Megtudhatod, hogy a másik hogyan reagál a félelmetes helyzetben

Amikor együtt nézel valakivel egy ijesztő filmet, megismered, hogyan reagál a másik a félelmetes helyzetekre. Minél több film fajtát néztek meg együtt, közben nagyon sokat megtudhattok egymásról.

#7 Megismerheted a másik sebezhető oldalát

Ha félsz, akkor megengeded, hogy az a személy, akivel együtt vagy, meglássa a lényed nyers oldalát. Persze, ez a fajta dolog nem mindig könnyű, de óriási előnyt jelent egy induló kapcsolatban ezen túlesni így.

#8 Rájössz, hogy milyen szórakoztató együtt félni

Párkapcsolatban élni és ijesztő filmeket nézni együtt nagyon szórakoztató dolog. Sokkal viccesebb együtt félni valakivel otthon a kanapé előtt, mint egy csoportnyi emberrel a moziban. Ha egyszer elkezditek ezt a közös szokást, akkor nem leszel képes nemet mondani a közös horrorfilm nézésekre.

Mi szóltunk!

Ezt láttad már?

No Comments