Kérlek, hívd fel a barátaidat, írj rájuk, figyelj, hogy jól vannak-e…

Kérlek, figyelj oda a barátaidra, mert talán fogalmad sincs, mit élnek át éppen. Néhányan inkább elhallgatják a legnehezebb érzéseiket és a legsötétebb óráikat, hogy ne legyenek mások terheire.

Vannak, akik nem akarnak zavarni a problémájukkal. Nem akarnak terheket tenni rád. Nem ismerik be, mennyire keményen küzdenek. Nem szeretnék, ha aggódnál értük, vagy megsajnálnád őket.

Lehet, hogy fogalmad sincs róla, ám titokban szenvednek.

Ezért kérlek, mindig figyelj oda a barátaidra. Mondd el nekik, hogy mennyire szereted őket. Emlékeztesd őket arra, hogy te ott vagy, ha szükségük van rád.

Figyelj oda, mert lehet, hogy mosollyal és nevetéssel leplezik a fájdalmukat. Úgy viselkednek, mintha minden rendben lenne, mert nem akarnak gyengének tűnni. Nem akarják bevallani, mennyire nyomorultul érzik magukat.

Sosem tudhatod, ki min megy keresztül a zárt ajtók mögött.

Még ha az a valaki a legjobb barátod, akkor sem. Ezért mindig legyél velük kedves, és figyelj oda rájuk. Hiszen a világ néha ijesztő, könnyű benne egyedül érezni magunkat még akkor is, ha körülvesznek a barátok és a család.

Tudod, azok a mély kérdések, amelyek az álmatlan éjszakákon foglalkoztatnak, valószínűleg a barátaidat sem hagyják nyugodni. Ha kinyitod feléjük a szívedet, ha teljes vállszélességgel melléjük állsz, együtt túlléphettek bármilyen akadályon.

Figyelj oda a barátaidra, mert megérdemlik. Megérdemlik, hogy felemeld őket a legszomorúbb pillanatokban, ahogy ők is ezt tették veled egykor. Megérdemlik, hogy biztasd, vigasztald és támogasd őket, mint ők téged.

Megérdemlik, hogy hallják, mennyire szereted őket.

Soha ne tartsd vissza az érzéseidet azoktól, akik fontosak számodra, mert lehet, hogy ezzel varázsolod csodálatossá valaki napját. Csalj mosolyt a barátaid arcára, mert amikor a te szád konyul le a sötét napokon, ők ugyanúgy ott lesznek melletted.

Olvasd el ezt is:

No Comments