13 igazság a párkapcsolatokról, amiről senki sem beszél

Vannak bizonyos dolgok, amiket nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Eljátszhatjuk, hogy nem léteznek, ám attól még ott vannak…

1. Nem várhatod el a másiktól, hogy olyasmit érezzen, amit nem akar. Nem számít, mennyire oda vagy érte, nem kényszerítheted érzelmekre.

2. Pontosan tudod, mit érzel a másik iránt. Egyszerűen csak túlbonyolítod, mert félsz. Igen, ez az igazság. Félsz, hogy az érzéseid mindent megváltoztatnak.

3. A párod a legnagyobb tükröd. Ami a leginkább bosszant benne, az valamilyen formában benned is ott van.

4. Az idő nem gyógyít be minden sebet, ám a körülmények elfogadása és a felelősségvállalás azonban igen. Az idő csak hab a tortán.

5. Ha megbékélésre vágysz, nézd meg, mit jelent ez számodra és hogy készen állsz-e rá. Ha valóban készen állsz a megbocsátásra, nem tarthatod tovább életben a múltbeli hibákat. A megbocsátással úgy döntesz, hogy továbblépsz.

6. Légy óvatos és körültekintő! Inkább a minőségre törekedj a párkapcsolatodban, mint arra, hogy valaki legyen melletted. Egyáltalán nem mindegy, kit és mikor engedsz be az életedbe.

7. Vannak, akiktől rengeteg törődést és szeretetet kapsz, másoktól viszont kevesebbet. Ám ez nem azt jelenti, hogy neki kevesebbet jelentesz, csupán azt, hogy eleve csak ennyit tud kihozni magából.

8. Bár vannak szabályok és határok egy kapcsolatban, néha az a legjobb, ha hagyjuk történni a dolgokat.

9. Nem baj, ha még mindig szereted őt – akkor is, ha már nem akarod. Lehet, hogy sokáig fogsz még így érezni, és ez rendben van.

10. Soha többé nem lesz az, ami volt, bármennyire is szeretnéd. De ez nem azt jelenti, hogy örökké szomorú és magányos leszel.

11. A hullámvölgyek az élet részei, nem tudsz megszabadulni tőlük. Annyit tehetsz, hogy hagyod, átérzed és tanulsz belőlük.

12. Te vagy a felelős azért, ami veled történik. Hagyd abba a felelősség áthárítását másokra. Az életed rajtad múlik.

13. A gyógyulás és a növekedés nehéz folyamatok. Ha ezeken mész keresztül, légy kedves és türelmes magaddal. Lehet, hogy több időbe fog telni, mint amire most számítasz.

Ez is érdekelhet:

No Comments