Ezért jobb, ha a csöndes szerelmet választod …

Nem kell mindenkivel megbeszélni az ügyes-bajos dolgainkat, mert a párkapcsolati ügyeink nem tartoznak mindenkire. Ezek a dolgok csak ránk és a társunkra tartoznak…

A kövekező dolgok miatt ne beszéld ki a párkapcsolatodat még a legközelebbi barátaidnak sem, mert:

Nem akarod, hogy bárki a kapcsolatodról pletykáljon.

Ha egyetlen embernek is mondjuk el, hogy mi történik a párakcsolatunkban, előbb-utóbb egyre több ember tud majd róla. Mindegy, hogy mennyire bízol az illetőben, az emberek beszélgetés közben kifecsegnek ezt-azt. És ahogy a történet egyre több emberhez jut el, annál kevesebb köze lesz az igazsághoz. Ezért ahelyett, hogy beszámolnál az egész világnak, jobb, ha inkább megtartod magunknak a szerelmi ügyeidet.

Ne érdekeljen mások véleménye.

Sokszor csak azt szeretnénk, ha meghallgatnának, mégis mindenki késztetést érez, hogy elmondja a saját véleményét. Amikor pedig túl sok ember véleményét hallod, összezavarodsz, és elfelejted a saját gondolataidat és érzéseidet. Az a legfontosabb, hogy őszinte legyél magadhoz, és tisztában legyél azzal, hogy TE mit érzel és TE mit akarsz. Ezt pedig a legkönnyebben úgy tudod megvalósítani, ha nem engeded, hogy mások befolyásoljanak.

Nem szeretnéd, hogy bárki ítélkezzen a kapcsolatod felett.

Csak te és a partnered dönthetitek el, hogyan élitek az életeteket és hogyan működtetitek a kapcsolatotokat. Nem kell, hogy mások beszeszóljanak, hiszen ők egészen más emberek, más gondolatokkal és érzésekkel. Nincsenek a TE helyzetedben. A TI kapcsolatotok pedig csak a TI felelősségetek.

Minél több ember tudja, annál nagyobb ügyet csinálnak belőle.

Előfordult már veled, hogy elmesélted az egyik barátnődnek, amikor a pasid valami hülyeséget csinált, aztán egyszer csak azon kaptad magad, hogy meggyőzött, hogy ez a fickó maga az ördög és jobb, ha minél előbb szakítasz vele? Persze a barátnőd tényleg törődik veled és a legjobbat akarja neked, de könnyen elképzelhető, hogy nagyobb ügyet csinál az egészből, mint amekkora valójában.

Végtére is, hogy senki nem tud olyan jól gondoskodni magáról, mint te.

Senkit sem fogsz találni, aki annyira közelről élné át és látná a történéseket, mint te magad. Ezért senki nem tudja pontosan megérteni azt, hogy miért teszel úgy ahogy, és senki nem képes átérezni azt, amin keresztül mész.

Minden ember a saját érdekét tartja szem előtt.

Volt már olyan, hogy elmesélted a barátnődnek, hogy mostanában nem alakulnak túl jól a dolgaitok, és úgy érezted, mintha ő ennek egy kicsit még mintha örülne is? Majd elkezdett arról beszélni, hogy végülis ez milyen remek lehetőség, mert akkor újra sokkal több közös programot tudtok majd együtt csinálni. Persze teljesen természetes, hogy izgatott lett attól, hogy újra több időt tölthettek egymással, de az is biztos, hogy az emberek hajlamosak olyan tanácsokat adni, amelyek az ő érdekeiket is szolgálják.

És még egy fontos dolog:

Ha probléma van a kapcsolatodban vagy éppen valami jó dolog történik veled, akkor a partneredé az elsőbbség, hogy értesüljön ezekről. Fontos, hogy tudjatok egymással beszélni, kommunikáljatok, és ne hagyjátok, hogy más emberek az egészséges kapcsolatotok útjába álljanak.

Ez is érdekelhet:

No Comments