A kíméletlen igazság a boldogságról, amit csak kevesen ismernek el…

Egy nap rájössz, hogy a boldogságot sosem találod meg a külsőségekben; a munkában, a pénzben, a nagy házban, a drága autódban, az új ruhádban. A boldogság nem materiális dolgokból fakad, hanem a szíved legmélyéről.

A modern társadalom elvitte az embereket a külsőségek felé. Azt hisszük, hogy egy újabb drága holmival boldoggá tehetjük magunkat. Hogy pénzzel eltörölhetjük a fájdalmat, a gondokat és a kényelmetlenségeket.

Vigaszt keresünk a kedvenc piros magassarkúnkban és az újonnan vásárolt autónkban. Annyira, de annyira akarjuk, hogy valami kitöltse a lelkünk mélyén tátongó űrt.

Közben elfeledkezünk arról, hogy milyen értékes az élet.

A nagy pénzköltés közepette nem látjuk meg, hogy minden új dolog csupán rövid ideig csal mosolyt az arcunkra. Ám nem tesz igazán boldoggá. Hiszen a valódi béke és öröm belülről fakad. Olyan pillanatokból, amelyeknek örül a lélek.

Az igazi boldogság könnyű és felszabadító.

És nem lelhetünk rá a materiális világban.

Úgy gondolom, mindannyiónkat emlékeztetni kell rá, milyen szép az élet. Egy csodálatos lehetőséget kaptunk azzal, hogy megszülettünk. Valójában megannyi kincs vesz körül, amiket már észre sem veszünk.

Küzdünk, hogy meglássuk őket.

De sajnos máshol keressük, mint ahol vannak.

A varázslat a felszín alatt rejtőzik. A szabadság belőlünk fakad. Egy nap rá fogunk jönni, hogy a boldogság az apró dolgok megbecsülésében rejlik. Azért vagyunk itt, hogy észrevegyük az univerzum szépségét.

A boldogság hit, remény és szeretet.

Akkor érezzük, amikor elég korán kelünk, hogy megnézzük a napfelkeltét; amikor belefeledkezünk a táncoló felhőkbe, a madarak énekébe vagy a káprázatos százszorszépek gyönyörűségébe. A séták a természetben, a fűszálakon megcsillanó harmat, a táj, amelyet mintha odafestettek volna. Ezek mind-mind apró csodák.

Boldogság az, amikor a szeretteiddel vagy. Amikor reggel egy csésze meleg kávéval köszöntenek. Amikor együtt nézitek a hullócsillagokat.

Boldogság, amikor a hajnali holdfény besüt a szobátok ablakán, ti pedig egymásba gabalyodva fekszetek. Boldogság az avar illata, a napfény simogatása, a virágok tarkasága, a szivárvány egy tavaszi zápor után.

A boldogság belső szépség.

A lélek.

Annak a művészete, hogy önmagad legyél. Hogy megtaláld a szépséget még a küzdelmekben is. A boldogság a tudat maga, hogy minden napban van valami csodálatos.

A boldogság az élet. A boldogság te magad vagy.

Ez is érdekelhet:

No Comments