Olvasd el ezt, ha neked is nehéz a szíved karácsonykor

Ismét elérkezett ez az időszak. Karácsonyi fények világítanak minden sarkon, ünnepi dekorációk köszönnek vissza a házak ablakaiból, a közösségi média is a karácsonyi köszöntésektől hangos. Ám néha az ünnep nem szeretetben és boldogságban telik, hanem épp ellenkezőleg: szívfájdalommal.

Ha veszteség ért ebben az évben, nem lesz túl boldog a karácsonyod. Talán nem is várod emiatt. Ez teljesen rendben van. Érthető, ha most nincs olyan ünnepi hangulatod, mint az előző években volt.

Talán neked ez az ünnep a lecsendesedésről, az elmélkedésről és a gyógyulásról fog szólni. De közben ne feledkezz meg róla, hogy a családod és a barátaid ott vannak neked, rájuk mindig támaszkodhatsz.

Soha ne zárkózz el a segítségtől és a támogatástól. Tudom, nehéz kimondani, hogy szükségünk van valakire, ám néha muszáj. Különben csak egyre nehezebb lesz… A barátaid és a családod szeretnek téged, és melletted akarnak lenni még akkor is, ha nincs ünnepi hangulatod.

Ne feledd, a szomorúság nem gyengeség. Szembenézni vele nagy erő. És talán most azt érzed, hogy képtelen vagy tovább küzdeni ellene, ám tudd, idővel jobb lesz. Ezt soha ne feledd. Soha nem hagyd, hogy a fájdalom elvegye az életerőd.

Bár az ünnepek alatt nem vagy önfeledt és boldog, a remény még eltöltheti a szívedet.

Most csak tedd azt, amire szükséged van. Olvass el egy könyvet, meditálj, relaxálj, vegyél egy forró fürdőt, rendelj kaját vagy egyszerűen csak feküdj le és nézd a tévét. Most az a legfontosabb, hogy szeretetet és gondoskodást adj magadnak.

És ha a káosz közepén, az öngondoskodásnak hála végül megleled a reményt, az csempészhet egy kis fényt az ünnepbe.

No Comments