A bizalmatlan embereket a legnehezebb szeretni…

A bizalmi problémákkal küzdő emberek nem választották ezt az állapotot. Nem igazán volt beleszólásuk abba, amikor valamelyik szülőjük elhagyta, egy barátjuk elárulta, netán életük szerelme megcsalta őket.

A bizalmatlan embereket nehéz szeretni. Folyton azt gondolják, hogy a szeretteik elhagyják őket, és végül egyedül találják magukat. Attól rettegnek, hogy a valóságuk régi emlékké fakul, és erre nincs hatásuk.

Megszokták, hogy egyedül vannak.

Megszokták, hogy mindig egy karnyújtásnyira tartsák maguktól az embereket, mert nem tudják, hogyan engedjék közelebb. Nem hisznek a szavakban vagy az ígéretekben, mert szerintük csak idő kérdése, hogy meggondolják magukat.

A bizalmatlan személyek keresik a biztonságot és a nyugalmat, amelyet nem sok partner képes megadni nekik. Folyamatosan tesztelik az emberek határait, és hogy vajon ki gondolja komolyan a kapcsolatot, kik az ideiglenes látogatók csupán az életükben.

Az elméjük be van programozva arra, hogy ne higgyenek azoknak a férfiaknak, akik képesek egyik pillanatról a másikra levenni őket a lábukról. Mindig a felszín alatt keresik a válaszokat, megkérdőjelezik az emberek szándékait, mert utálják, hogy annyit csalódtak már.

Nem tudják, hogyan hallgattassák el szkeptikus elméjüket, hogyan nyugtassák meg szorongó szívüket. Mindig számítanak a bukásra, a szakításra és a hazugságokra is. Mert újra és újra megélték már, ezért jól ismerik mindezt.

A múltban már bebizonyosodott, hogy nem szabad bízni az emberekben.

Ezért olyan nehéz szeretni őket. Ám ha megadod nekik a biztonságot és a megnyugvást, egyszer végül elnyerheted a bizalmukat. Megmutatják, mennyire hűségesek, nagylelkűek, őszinték, kedvesek és gondoskodók.

Úgy harcolnak majd érted, ahogy senki más.

Mindig mellett lesznek, és sosem fognak hazudni. Mert pontosan tudják, milyen érzés a másik oldalon lenni. Ha végül bizalmat szavaznak, nem fogják megkérdőjelezni a szándékaidat.

És akkor végre elmélyülhet a szerelem.

Olvasd el ezt is:

5 tanulság, ami megváltoztatja az életedet, és segít megtalálni a jót a rossz napokon is – Goodstuff

No Comments