10 színész, akit eredetileg felkértek egy szerepre, ám ő mégse vállalta el (és lehet azóta is bánja!)

Te el tudod képzelni, hogy a kedvenc filmes vagy sorozatos karakteredet más színész játssza? Milyen lenne a Jóbarátok Jennifer Aniston nélkül? Megmutatjuk, hogy eredetileg kit kértek fel Rachel szerepére. Vigyázat meglepő lesz a lista!

Rachel McAdams mint Andy (Az ördög Pradát visel )

A film készítői kezdetben azt akarták, hogy Rachel McAdams játssza Andyt, Az ördög Pradát visel asszisztensét. A Szerelmünk lapjai és a Bajos csajok sztárja keresett színésznő volt akkoriban, Anne Hathaway csak családi filmekkel hódított akkoriban (Neveletlen hercegnő naplója pl). McAdams azonban többször visszautasította az ajánlatot, mert nem akart népszerű filmben szerepelni.

Matthew McConaughey mint Jack (Titanic)

Igen, a Wall Street farkasai sztárjai egymás ellen versengtek egy szerepért. DiCaprio előtt ugyanis McConaughey volt jelölt a nincstelen festő Jack szerepére, ám végül nem Matthew kapta meg a szerepet, pedig már biztos volt a sikerében. Leonardo a meghallgatáson annyira nagy benyomást tett James Cameronra (a film rendezője), és az ott megjelent nőkre, hogy azonnal felkérték Jack szerepére. Jól tették nem?

Al Pacino mint Edward (Micsoda nő)

Annak idején a film casting-folyamata meglehetősen nehéznek és hosszúnak bizonyult. Garry Marshall rendezőnek több jelöltje is volt Edward szerepére, ezek közül Al Pacino volt az egyik. Richard Gere eleinte szintén elutasította a szerepet, de Julia Robertsnek sikerült meggyőznie, hogy ő alakítsa a partnerét a filmben, miután találkozott vele.

Rosamund Pike mint Rita Vitrol (Harry Potter)

Eleinte Rosamund Pike lelkesen fogadta azt a filmes ajánlatot, hogy eljátsszon egy karaktert a kultikus Harry Potter filmekből, de amikor megtudta, hogy 2 filmben is részt kell vennie, akkor inkább visszautasította a szerepet. Pike elismerte, hogy zavarta őt a több részes kötelezettség. Mi megnéztük volna Rita szerepében pedig!

Nicolas Cage mint Joel (A makulátlan elme örök ragyogása)

Mielőtt Jim Carrey kézbe vette volna a forgatókönyvet és kifejezte érdeklődését a projekt iránt, a film producerei Nicolas Cage-t fontolgatták Joel szerepére. Cage azonban éppen valami máson dolgozott, és akkoriban nagyon sok filmre felkérték, így a független rendezők az éppen elérhető Carrey-t választották. Talán jobb is nem?

Jim Carrey Jack Sparrow szerepében (A Karib-tenger kalózai)

Íme egy másik film, ahol pedig Jim Carrey maradt le egy karizmatikus szerepről! A forgatókönyvíró azt szerette volna, ha Hugh Jackman játssza a kalózt, de aztán Jim Carrey felé fordultak. A Maszk sztárja viszont elutasította a felkérését, mert egy másik filmen dolgozott helyette. Végül a Walt Disney Pictures felvetette, hogy legyen Johnny Depp a kalóz, aki akkoriban szívesen játszott családi filmekben.

Liam Aiken mint Harry (Harry Potter)

Az Édesek és mostohák című film főszereplő kisfiúja csak egy lépésnyire volt attól, hogy örökre beírja magát a filmtörténetbe, ám lecsúszott róla. Csak egy napig volt övé a szerep, amikor a készítők rájöttek, hogy egy brit kisfiúnak kell játszani Harry Pottert, mert az autentikusabb lesz.

Britney Spears mint Allie (Szerelmünk lapjai)

Gosling és McAdams egy interjúban beismerte, hogy eredetileg Britney Spearst hallgatták meg Allie szerepére. Ryan Gosling régóta ismerte Britney-t, mert együtt dolgoztak a Mickey Mouse Club gyerekshow-ban. Rachel McAdams utolsó volt a sorban, de annyira jól sikerült a meghallgatása, hogy rögtön elnyerte a szerepet. Bár a film felénél kétségek merültek fel Rachel szerepe miatt, de végül leforgatták a filmet, ami mindkét színészt híressé tette, Britney meg maradt az éneklésnél.

Tiffani Amber Thiessen mint Rachel (Jóbarátok)

Sokan nem tudják, de a Beverly Hills 90210 egyik sztárját Tiffani Amber Thiessent is meghallgatták Rachel Green szerepére és majdnem meg is szerezte azt. A végős akadályt a lány kora jelentette, mert abban az időben, amikor megjelent a Jóbarátok, Tiffani még csak 20 éves volt, Aniston pedig már 25, ami közelebb állt az általa alakított szerephez.

Tim Roth, mint Perselus Piton (Harry Potter)

Zárásként jöjjön még egy ikonikus Harry Potter szereplő. A kezdetektől fogva Tim Roth volt az egyik fő jelölt Piton professzor szerepére. A színész mindenkinek tetszett: maga az író, JK Rowling és a rendező, de még a színésztársak is őt javasolták. Végül azonban kiesett a projektből, mert Tim Burtonnal együtt elkezdtek dolgozni A majmok bolygója felújításán, de a színész nem bánja ezt. Szerinte Alan Rickman volt a tökéletes színész Piton szerepére. Utólag már mi is így látjuk!

Ezt olvastad már?


No Comments