Úgy érzed, te vagy, akit “meg kell javítani”…

Azt érzed, hogy valami nem jó? Látod abban, amit mondasz és teszel? A tested minden sejtje azt mondja, hogy nem jó helyen vagy?

De fogalmad sincs, hol máshol kellene lenned, ugye?

Csak az érzés van meg.

Az álmatlan éjszakák. Az elméd folyamatosan keres és kutat. Reménykedik. Mit akar? Mit szeretne felfedezni? Tudni akarod. Gondolkodsz rajta, de valahogy a válaszok csak nem jönnek. Olyan jó lenne, ha végre felbukkanna a várva várt „AHA!” pillanat.

Mert, ha nem tudod, mi a baj, tenni sem tudsz ellene.

Ám van egy dolog, ami segíthet rájönni…

Pontosabban nem dolog ez, hanem lehetőség. Ugyanis nem vagy egyedül. Ha nincs meg minden eszközöd ahhoz, hogy rálelj a válaszokra, akkor az azt jelenti, hogy létezik valahol a segítség.

Mert nem lehet, hogy így élsz le egy életet.

Emberek vagyunk. Szükségünk van másokra. Olyanokra, akik magasabb képzettséggel, előrelátással, több tudással és tapasztalattal rendelkeznek, mint mi. Szükségünk van a támaszokra – neked és mindannyiónknak.

Tudod, hogy valami nincs rendben.

Ugyanakkor fogalmad sincs, hogy mi az. És ez egy ijesztő helyzet. Elborít a bizonytalanság. Néha csak be akarsz mászni az ágyba, és ki sem mozdulni a lakásból, ugye? Teljesen megértem. Ugyanakkor nem teheted.

Harcolnod kell.

Nem szabad a körülmények áldozatának lenned. Ha valamivel nem vagy elégedett, ha valami hiányzik, akkor tedd meg a szükséges lépéseket a megoldás felé. Mert megoldás az mindig van – még akkor is, ha most úgy tűnik, nincs.

Úgy látod magad, hogy te vagy az “akit rendbe kell hozni”. Ez talán így is van. Kezdetnek jó, össze vagy törve.

Nem találod a helyed. Szükséged van segítségre? Kérlek, akkor kérj. Légy őszinte önmagadhoz, és máris nem TE leszel az, akit “rendbe kell hozni”.

Hanem az leszel, aki megteszi magáért azt a bizonyos lépést. Az elsőt. Az új élet felé…

Ez is érdekelhet:

No Comments