25 tipp, hogy újrahasznosítsd a régi dolgokat

Ha a következők közül bármelyik nálad is kallódik valahol, akkor semmiképp ne dobd ki, mert most sokra mehetsz vele.

Nem kell tovább tárolni a fel nem használt maradék dolgokat vagy amivel amúgy nem tudunk mit kezdeni, de azért nincs szívünk kidobni se. Ragyogó ötleteink vannak, hogyan tudunk még egy életet adni ezeknek a kacatoknak. A következő ötletek után, már semmiből nem akarsz majd újat venni…

Befőttesüvegek:

thecottagemarket.com
thecottagemarket.com

Az üres és nem használt befőttesüvek további felhasználásához tengernyi ötletet találunk a különböző weboldalakon. Lehet belőlük csinosra dekorált mécsestartó, tároló a sminkcuccoknak, fültisztító pálcáknak, kis váza, terrárium, zsebkendőtartó, stb…

Jégkocka tartók és sütiformák:

onceuponaspice.com
anestforallseason.com

Régi sütiformáinkat sokkal több mindenre használhatjuk, mint gondolnánk: lehet belőlük egy szuper fali dekoráció, képkeret, tároló apró dolgok számára, de régi tortaformákból akár gyümölcstartó is.

brit.co

Lecserélt hűtőszekrényekből visszamaradt jégkockatartókat is nagyon jól hasznosíthatjuk apró dolgok tárolására és rendbentartására.

Műanyag palackok:

Lassan itt az ideje a palántázásnak és a zöldségmagok elültetésének. Egy műanyag palack segítségével remek kis üvegházat készíthetünk, ahol ideális körülmények között fejlődhetnek ki a magocskák.

Radiátor burkolat:

thisoldhouse.com

Gyönyörű és hangulatos csillogást adhatsz a szobának, ha a megmaradt radiátor burkolatból mécsestartót készítesz. Csak méretre kell vágni és dróttal összehurkolni.

Raklap:

thisoldhouse.com

Íme a tökéletes és környezetbarát tároló, amely minden kertben nagyon jó szolgálatot tehet és mindig rendben tarthatjuk az össze kerti kelléket.

Fogantyú:

Különleges törölközőtartót készíthetünk az itt-ott megbúvó fel nem használt fogantyúkból, vagy akár még több fényt engedhetünk be a szobába, ha felfúrjuk őket a falra.

Régi gereblye:

Bár lenne a pincénkben egy ilyen rozoga gereblye, mert ez az ötlet igazán zseniális és rendkívül hangulatos.

Régi bútordarabok:

Csodálatos színfoltja lesz a a bejáratnak és a kertnek vagy akár egy tökéletes kültéri borospult egy roskatag bútordarabból, ha egy kicsit kipofozzuk.

Fiókok:

Régen kidobott íróasztalok kallódó fiókjainak sem kell a lomtalanításban végezniük. Inkább adjunk nekik még egy esélyt és készítsünk egy ilyen remek fali tárolót.

Csempedarab:

Minden csempézés végeredménye a megmaradt és eltörött kisebb darabok, amelyeket soha nem jutna eszünkbe kidobni, hiszen még túl sok mindenre lehet őket használni.

Rozoga létra:

Egyáltalán nem kell megszabadulni a rozoga fa létrától, amiről azt hittük, hogy már csak arra jó, hogy a pincében lévő össze póknak lakóhelyet biztosítson. Némi csiszolás és kezelés után ilyen szuper virágállvány lehet belőle.

Faládák:

A régi gyümölcsös vagy zöldséges ládákból igazán egyedi és rusztikus kis polcrendszert tudunk készíteni és máris megvan oldva az ajtó előtti sáros cipő és egyebek tárolása.

Megmaradt teraszburkolat:

Feldobhatjuk a kertünket kicsi és nagy lábaknak való lépegetőkkel, ha már nem akarjuk tovább rakosgatni a fel nem használt teraszburkolatot a garázsban vagy a pincében. Tartós, megfizethető, játékos és vidám dizájn.

Ez is érdekelhet:

No Comments