Magával ragadó toszkán farmház, ahol egyszerre él múlt és jelen

A tulajdonosoknak évekbe telt, mire megtalálták ezt a toszkán parasztházat, de minden bizonnyal megérte várni.

Val’d Orcia ezen része nem csak a festői táj miatt annyira vonzó, hanem a természetből és dombok puha lankáiból áradó nyugalom miatt is. Nem csoda, hogy a tulajdonosok azonnal szerelembe estek. Eleinte nem ismerték a környéket, de amikor egyszer erre jártak annyira elvarázsolta őket, hogy onnantól kezdve minden évben kibéreltek itt egy házat.

12 évvel ezelőtt kezdtek házat keresni a környéken, majd hamarosan rá is leltek erre a 18.századi kincsre. Az engedélyeztetés és a felújítás aztán még évekig tartott, de végül sikerült valóra váltani az álmaikat és tökéletesen helyreállítani ezt a többszázéves farmházat.


Richard Power/House&Garden

Az étkező korábban a házhoz tartozó istállóban kapott helyet, ezért itt meg kellett emelni a mennyezetet.


Richard Power/House&Garden

A konyhát egy boltív köti össze a nappali-étkező közös terével, amelyet részben egy régi francia gyógyszertári szekrény köré terveztek, amelyet a tulajdonosok egy párizsi bolhapiacon vásároltak.


Richard Power/House&Garden

A kandalló előtt egy hangulatos pihenőhelyet alakítottak ki.


Richard Power/House&Garden

A lovakkal foglalkozó tulajdonos hatása a nappaliban helyet kapó lovas eszközök, mint dekorációs elemek, melyeket remekük kiegészít a dohányzóasztal és a rajta álló etruszk lovas figura.


Richard Power/House&Garden

A belsőépítész a hálószobába egyedi bútorokat tervezett, beleértve a franciaágyat és a mögötte helyett kapó fém íróasztalt is.


Richard Power/House&Garden

Korabeli mintájú párnákat és textileket készítettek, amelyekkel egy olyan hívogató atmoszférát hoztak létre, ahonnan remek kilátás nyílik a környező dombokra.


Richard Power/House&Garden

A vendégszobában is igyekeztek visszaállítani az eredeti hangulatot, de egy kis modern csavarral oldották meg, amelyben nagy szerepet játszik ez a rattan plafonra rögzített tojásfotel.

Richard Power/House&Garden

A négyéves felújítás eredményeképpen a régi farmház úgy született teljesen újjá, hogy közben sikerült megőrizni eredeti jellegét.

No Comments