10 innovatív módja a műanyag újrahasznosításnak

Ha te is aggódsz, hogy milyen hatással van a bolygóra az a sok műanyag, ami nap, mint nap felbukkan az otthonodban, akkor most eljött a te időd…

A fenntarthatóbb élet egy nagyszerű környezetbarát cél, és a műanyagmentes háztartás felé való áttérés egyik szakasza. Ha van otthon egy szép adag műanyag flakon gyűjteményed, akkor most megmutatjuk, hogy milyen sokféleképpen újra tudod hasznosítani őket.

Készítsd kézfertőtlenítőt:

hgtv.ca

Kezünk tisztítása és fertőtlenítése még soha nem volt ennyire fontos, ezért is használjuk literszámra a folyékony szappanokat és a fertőtlenítő kézmosókat. Ahhoz, hogy mindig kéznél legyen, nem szükséges több flakonnal vásárolnod, hanem megveheted nagy kiszerelésben és széttöltögetheted kiürült folyékony szappanos flakonokba. Ha még környezetbarátabb szeretnél lenni, akkor készítsd el saját kézfertőtlenítődet gyógyszertárban kapható alkoholból és aloe vera zseléjéből (180 ml alkoholhoz 60 ml aloe vera gél kell).

Készíts játékot:

hgtv.ca

Az egész család számára remek mulatság és kitűnő tapasztalatszerzés a műanyagok kreatív újrahasznosítása. Szuper kültéri vagy beltéri sakkot készíthetsz műanyag palackok felhasználásával, a gyerekek pedig szépen kidekorálhatják a bábukat.

Tároló apró dolgok számára:

hgtv.ca

Két legyet is üthetsz egy csapásra, mert a műanyag flakonok újra felhasznásával egyszerre készíthetsz remek tárolót az apróságoknak, és rendezett lesz a garázs vagy bármilyen kreatív hely vagy akár az otthoni irodád is.

Rovarhotel:

hgtv.ca

Nagyon hasznosak a kertben a beporzók vagy rovarhotelek, amelyeket műanyag flakon és néhány szívószál segítségével te is elkészíthetsz.

Készíts fűszerkertet:

hgtv.ca

Ilyen csinos fűszerkertet te is készíthetsz a kertben, de akár az erkélyen is, amelyekbe kedvenc fűszernövényeidet ültetheted. Remek alternatívák a zöldesítésre is…

Vertikális kert:

hgtv.ca

Egyre kreatívabb megoldások születnek a növények tárolására és a velük való díszítésre. Egy vertikális kert a kis terek legjobb barátja, hiszen helytakarékos és praktikus.

Növény szaporítás:

hgtv.ca

Ha szobanövényedről letörött egy ág vagy csak visszavágtad és szeretnél egy új növényt nevelni az anyanövényből, akkor a műanyag palackok nagy segítségedre lesznek.

Régi játékok újrahasznosítása:

hgtv.ca

Már nem játszik vele a gyerek, de nem is engedi, hogy tovább ajándékozzátok vagy eladjátok? Hát adjatok neki új életet és készítsetek belőle egy új darabot. Mondjuk egy ilyen vagány dínós kaspót…

Alkotó délután a gyerekeknek:

hgtv.ca

Azzal is ösztönözheted a gyermekeidet az újrahasznosításra, ha hagyod hogy szabadon alkossanak valamit. Tedd ki az asztal közepére a felhasználható kellékeket és máris szabadjára engedhetik a fantáziájukat.

Készítsd el a saját tisztítószereidet!

hgtv.ca

Ha már minden jó ötletet kimerítettél, akkor ideje belefognod a házi tisztítószerek gyártásába, amelyre rengeteg zöld ötletet találsz az interneten és amellyel utat nyitsz egy egészségesebb és környezetbarátabb világ felé.

No Comments