Itt a tavasz! 7 szuper megoldást hoztunk kis erkélyekre!

Végre eléggé jó idő van ahhoz, hogy élvezzük az erkélyünk nyújtotta előnyöket. Nyugi, nem mindeninek van 30 négyzetméteres erkélye, így ha neked is csak egy talpalattnyi hely jutott, akkor van pár ötletünk, hogy hogyan használd ki ezt a kis helyet!

Ne keseredj el, ha úgy érzed, hogy semmi sem fér el az erkélyeden! Könnyen átalakíthatod a kis balkonodat úgy, hogy hívogató és nagyon hangulatos legyen, ráadásul még sokat sem kell költened rá. Szerezz be összecsukható asztalt, széket, egy kis szőnyeget, néhány díszpárnát, és egy hangulatos elemmel működő vízálló égősort. Ha más már nem fér ki, akkor rendezd úgy a növényeket, hogy ne foglaljanak el annyi helyet.

Íme néhány helytakarékos ötlet, amivel te is kis oázissá alakíthatod a kis erkélyedet!

Terjeszkedj függőlegesen


Ha nem tudsz magára az erkélyra pakolni, akkor függeszd fel a virágaidat! Jó megoldás, hogy egymás fölé és alá teszed a cserepeket és kampóval felcsavarozod a plafonba. Így nagyon sok növényt el tudsz helyezni!

Térelválasztó és virágpolc egyben

Ha nincs erkélyed, de van kijáratod az udvarra, vagy a bejárat mellett egy kis hely, akkor érdemes bepolcoztatni, és ezen a helyen növényeket nevelni.

Kis erkély, sok növény

Ha van egy nagy falfelületed, akkor nincs lehetetlen! A fenti kis erkélyen függő növényeket nevelnek, így egy négyzetméternyi helyet sem vesznek el, viszont igazi oázissá változtatják ezt a kis sarkot.

Zsákokból érkezik a friss fűszernövény

Akár az erkélyajtóra is felszerelheted ezt a zsákot (saját kezűleg is megvarrhatod maradék anyagokból, régi nadrágzsebekből stb), amiben virágföldet helyezve máris nevelhetőek a fűszernövények.

Balkon kertészet felsőfokon

Metélőhagyma, saláta, eper, petrezselyem – ezen a helytakarékos kis ültetőpolcon minden elfér és minden megél. Hasonló tárolók kaphatóak a nagyáruházak fürdőszoba részlegén, nem kell rögtön a kertészetbe szaladnod! Nézz körül hátha van otthon hasonlód és alakítsd át termőterületté.

Az újrahasznosítás menő!

Mit kezdj a szörpös flakonokkal, vagy az üdítős flakonokkal? Használd fel újra őket. Vágd ki a flakon hasát ,és tölts bele földet, majd ültess vagy vess bele magvakat. A flakonokat vertikális egymás fölé és alá is rakhatod, így több helyen nevelheted a fűszernövényeket, vagy akár az epret.

Asztalosok előnyben

Csak néhány léc kell és egy ügyes asztalon, aki lyukakat vág a falécek közé. Ha ez megvan, akkor ide kerülhetnek a kaspók, amikben bármilyen virág, vagy fűszernövény kerülhet.

Itt is mutatunk néhány szuper ötletet!

No Comments