5 jel, ami arra utal, hogy nem kellesz eléggé

Talán az azonos című romantikus komédia tanácsai már egy kicsit elavultak, de a régi alapelvek továbbra is érvényesek – bár nem mindig szeretjük hallani ezeket.

Hiszen sokkal könnyebb kifogásokat keresni, mint elfogadni a tényt, hogy nem kellesz eléggé. Ráfoghatod arra, hogy sokat dolgozik, fél a kötelezettségvállalástól, ami persze sokkal könnyebb, mint elfogadni a tényeket. Mert az az igazság, hogy ha a srác tényleg veled akar lenni, akkor felhív és válaszol az üzenetedre és megtesz mindent, hogy találkozhasson veled.

Fáj ezt hallani, de jobb, ha szembenézel az igazsággal, mint olyan valakire pazarolni az idődet, aki nem akar energiát fektetni a kapcsolatba. Te ennél jobbat érdemelsz, és idővel megtalálod azt, aki hajlandó ennél jobbat is adni neked. Tehát ne kifogásokat keress, hanem találj magadnak egy srácot, akinél soha nem kell kétségbe vonnod, hogy szeret-e téged.

Függetlenül attól, hogy milyen régóta vagytok együtt, ez a kapcsolat bármely szakaszában megjelenhet. Ideje hát leszámolni a kifogásokkal és a hamis forgatókönyvekkel!

1. Soha nem ő ír először.

Ez nem egy játék, nincs jelentősége, hogy te írsz neki elsőként, és arra sem kell várnod, hogy ő írjon. Ha írni akarsz neki, hát írj, függetlenül attól, hogy ki a soros. De gondolj bele. Ha tényleg szeretne veled lenni, ha tényleg érdekled, akkor tudni akarja, hogy vagy, mi történik veled, akkor találkozni akar és naponta akár többször is érdeklődhet felőled. Ha pedig nem az az üzengetős típus, akkor felhívhat. A szegényes kommunikációs képességek még megbocsáthatók, de az, ha soha nem ő az, aki kezdeményezné a beszélgetést, akkor nem kellesz neki eléggé.

2. Soha nem érdeklődik felőled.

Ha valakinek tetszel, akkor kíváncsi rád és tudni akar mindent veled kapcsolatban. Nem csak azt kérdezi meg, hogy milyen napod volt, hanem érdekli a múltad, a családod, az, hogy mi az, amit szeretsz és mi az, amit nem. Ha a kérdések egyoldalúnak tűnnek, akkor valószínűleg annyira mégsem szeretne megismerni.

3. Soha nem tesz erőfeszítéseket.

Egy kapcsolat elején mindkét félnek a maximumot kell beletennie, hogy elnyerjék egymás szívét. Ezek az erőfeszítések persze nem divatos vacsorákat vagy drága ajándékokat jelentenek, de azt annál inkább, hogy érezd a törődést és az érdeklődést. Vannak tervei veled kapcsolatban, főz neked, vagy küld egy üzenetet, ha csak úgy rád gondol? Vagy csak úgy sodródik anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést tenne? Mert ebben az esetben nem valószínű, hogy nagyon érdekli, hogy részese legyen az életednek vagy nem.

4. Soha nem mutat be senkinek.

Bemutatni valakit a családnak vagy a barátoknak elég nagy lépés, szóval ha még nem tette meg, akkor azért nem kell azonnal leírni. De az, hogy bemutat a számára fontos embereknek az azt jelenti, hogy számol veled a jövőben. Ha hónapok telnek el úgy, hogy szóba sem kerül, hogy bárkinek bemutasson, az feltehetően azt jelenti, hogy nem komolyak a szándékai. Persze lehet, hogy egészen biztos akar lenni a dolgában, mielőtt ezt a nagy lépést megteszi, szóval ne ítélj elhamarkodottan.

5. Mindig te vagy a B terv

Ha soha nem vállalja be, hogy tervezzen veled, az lehet, hogy azért van, hogy kivár a véksőkig, hátha jön egy jobb lehetőség. Vagyis téged mindig a hátsó sorban tartogat, arra az esetre, ha az eredeti tervei nem jönnének össze. Viszont ha tényleg tetszel neki, akkor veled akarja tölteni az idejét. Még akkor is, ha nagyon népszerű és sok barátja van, megtalálja az időt mindenre. Ha kellesz neki eléggé…

Röviden szólva: ne vesztegesd az idődet valakire, akinek nem kellesz eléggé. Megérdemled azt a valakit, aki téged akar, aki törődik veled, aki kíváncsi rád, aki felhív és üzenetet ír. És ha véletlenül kiderül, hogy nem kellesz neki eléggé, akkor ne vedd személyes támadásnak. Nem mindenki kompatibilis vele vagy veled. Néha nehéz ezt észrevenni és elfogadni, de ha nem kellesz neki eléggé, akkor menj és keresd meg azt, akinek viszont igen.

1 Comment

  • comment-avatar
    Karácsony Katalin Alíz 2021 július 24. (6:57 du.)

    Ettől már csak az a rosszabb, ha valaki ígérget és csak feltartja a másikat, pedig tudja, hogy csak talonban akarja tartani. Sok ilyet is olvastam.